Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z
de Socis i de Sòcies;  de Col·laboradors i
de Col·laboradores;   la Junta de Govern
 
 

 

 
 

Artesà vidrier de professió i arqueòleg de vocació, cursà estudis nocturns sobre el món antic al Museu Arqueològic de Montjuïc, juntament amb la seva muller, M. Dolors Làzaro i Palau, amb qui compartia aficions pel passat remot. Posteriorment, ambdós es diplomaren en Arqueologia Hispànica a la Universitat de Barcelona.

Ben aviat, el 1963, en una expedició local amb els professors Brasó i Piera, membres tots plegats del Centre Excursionista de Gràcia, a la valleta de Gausac, hi trobaren un forn ibèric amb restes de ceràmica, prop de l’ermita de Sant Medir (Sant Cugat del Vallès).

 

 

[...més semblances]

 

 

 
 

El matrimoni Castellà – Làzaro recorregué diversos jaciments prehistòrics d’Occitània i Catalunya fins anar a raure als Prats de Rei, on desenvoluparen un important treball d’arqueologia, amb la recuperació de nombrosa ceràmica d’època ibèrica i romana (segles III aC – III dC). Els primers resultats d’aquesta afició són inventariats a l’obra coral Campanyes d’excavacions arqueològiques a Els Prats del Rei (1972-1975), publicada en 1986 i signada per Josep Castellà, entre d’altres. En reconeixement d’aquesta generosa dedicació a la història antiga d’aquest poble de l’Alta Segarra, l’Ajuntament de Prats de Rei inaugurà en 2006 el Museu Arqueològic Municipal Josep Castellà i Real.

[Enric Bertran, a partir, en bona part, de l’hemeroteca digital de La Vanguardia]

 
Els Prats de Rei: façana de la Casa de la Vila.

 
      Josep Castellà i Real
      Barcelona 1933 - 1993

Aportacions

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de juny de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat