Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

 
L’Institut d’Estudis Catalans (IEC), corporació acadèmica, científica i cultural, l’àmbit d’actuació del qual s’estén a les terres de llengua catalana, té per objectiu promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

És una llarga tradició de l’IEC atorgar premis a institucions i a persones que, amb llur activitat i treball, contribueixen a assolir la finalitat de l’Institut. En aquesta avinentesa convoca els Premis Sant Jordi 2019. Adjunt reproduïm el llistat de premis, les bases dels quals es detallen al

LXXXVIII Cartell de premis .

 

 

 

Premis

Premi Internacional Catalònia de l'IEC, ofert a un investigador estranger estudiós de les terres de llengua catalana o de qualsevol aspecte de llur cultura. Premi instituït l’any 1968

Premi Prat de la Riba de l’IEC, ofert, en aquesta ocasió, a una obra d’un investigador de les terres de llengua catalana dedicada a ecologia, botànica, zoologia, medicina o qualsevol altra disciplina de la biologia publicada durant els darrers cinc anys (del 2014 al 2018, inclusivament). Premi instituït l’any 1916.

Premi Creu Casas de l’IEC: Dones per canviar el món. Ofert a dues modalitats: A) A una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginye- ria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.); B) A un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’apoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en els camps esmentats. Premi instituït l’any 2017.

Premi Rafael Patxot i Jubert, ofert, en aquesta ocasió, a treballs sobre cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), l’excursionisme en la descoberta del territori i la llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística). Premi instituït l’any 2015 pel Consell Assessor de la Masia Mariona de la Diputació de Barcelona.

Premi Catalunya del Nord, ofert a un estudi, treball o document per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell i per al coneixement de la Catalunya del Nord o de qüestions que l’afecten, així com per a les relacions transfrontereres amb qualssevol terres de llengua catalana. Premi instituït l’any 2008.

Premis de les seccions de l’IEC

Secció Històrico-Arqueològica
Premi IEC d’Història Contemporània Jaume Vicens i Vives
Premi IEC d’Història de les Arts Josep Pijoan

Secció de Ciències Biològiques
Premi IEC de Bioquímica o Ciències Fisiològiques August Pi i Sunyer
Premi IEC d’Endocrinologia Experimental Leandre Cervera

Secció de Ciències i Tecnologia
Premi IEC de Geologia Josep R. Bataller
Premi IEC de Matemàtiques Josep Teixidor

Secció Filològica
Premi IEC de Filologia Lluís Nicolau d’Olwer
Premi IEC de Teoria Literària Josep Carner

Secció de Filosofia i Ciències Socials
Premi IEC de Comunicació Social Joan Givanel i Mas
Premi IEC de Geografia Lluís Solé i Sabarís

Premis de les fundacions de l’IEC : Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris, Id. , a la millor iniciativa de la indústria alimentària, Premi CCNIEC Ramon Turró, Premi Ferran Sunyer i Balaguer, Premi Matemàtiques i Societat (Fundació Ferran Sunyer i Balaguer), Borses Ferran Sunyer i Balaguer, Premi Fundació Mercè Rodoreda i Ajuts Fundació Mercè Rodored.

Premis de les societats filials de l’IEC : Premi Catalunya de Sociologia, Premi Societat Catalana d'Economia, Premi Ferran Armengol i Tubau, Premi Societat Catalana de Biologia a la trajectòria professional, Id. a un article científic, Id. a la divulgació, Premi Albert Dou de la Societat Catalana de Matemàtiques, Premi Emmy Noether (Societat Catalana de Matemàtiques), Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic (Societat Catalana de Pedagogia), i Premi Modest Reixach de la Societat Catalana de Sociolingüística.

Premis de les societats filials per a estudiants o joves graduats : Premi dels Amics de l’Art Romànic, Premi M. del Carmen de la Torre Boronat de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, Concurs de Joves Sociòlegs, Premi de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, Premi de la Institució Catalana d’Estudis Agraris a un treball de recerca de batxillerat, Premi Eduard Valentí de la Societat Catalana d'Estudis Clàssics, Premi Josep Ribera i Florit, de judaisme i Hebraisme, Premi Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica per a treballs de màster d’història de la ciència amb una orientació professional, Id. amb una orientació acadèmica, Premi Antoni Quintana i Marí de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnic, Premi de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, Premi Societat Catalana de Biologia al jove investigador, Id. a un treball de recerca de batxillerat, Premi Jordi Porta i Jué de la Societat Catalana de Física, Premi Lluís Casassas i Simó de la Societat Catalana de Geografia, Premi Joan Palau Vera de Geografia (Societat Catalana de Geografia), Premi Évariste Galois de la Societat Catalana de Matemàtiques, Premi de la Societat Catalana de Química i Premi de la Societat Catalana de Tecnologia,

Premis amb altres institucions : Premi Jaume Camp de Sociolingüística i Premi Torrens-Ibern.

Borses d’estudi : Borsa d’estudi Ramon d’Alòs-Moner, Borses d’estudi Eusko-Ikaskuntza - IEC, Borses d’estudi Generalitat de Catalunya, Borses d’estudi Països Catalans i Borses d’estudi Pompeu Fabra.

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
23 d'abril de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat