Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·   Miscel·lània
   
 
Premi Joan Palau Vera
per a treballs de recerca
d'estudiants de batxillerat

 

Joan Palau Vera (1875-1919) sobresortí en el camp de la pedagogia i publicà diverses obres de caràcter didàctic, en particular de geografia. Malauradament morí jove, abans de complir els quaranta-cinc anys; però Palau Vera representa sens dubte un clar antecedent, ben destacat, del desenvolupament pedagògic i geogràfic que es produí en el nostre país durant el tercer decenni del segle XX.
 
I per a saber-ne més...

 
 
 
Adjudicació de les convocatòries:
 
1a (2004) Premi : Albert Reixach; accèssit : Eudald Díaz.
2a (2005) Premi : Eduard Gutiérrez.
3a (2006) Premi : Irene Toneu.
4a (2007) Premi : Francesc Bas; accèssits: Ariadna Boada i Paula Garcia.
5a (2008) Premi : Mireia López i Adriana Petit.
6a (2009) Premi : desert.
7a (2010) Premi : Martí Burcet.
8a (2011) Premi : Lluc Gombau; accèssits: Neus Montero i Carla Sandiu.
9a (2012) Premi : Gerard Català; accèssit : Marc Lemus.
10a (2013) Premi : desert.
11a (2014) Premi : Clàudia Duran.
12a (2015) Premi : desert.
13a (2016) Premi : Kajol Viladrich; accèssits: Mar Clua i Bernat Pujol.
14a (2017) Premi : desert.
15a (2018) Premi : desert.
 

15a convocatòria. Premi instituït l’any 2004.

Ofert al millor treball de recerca individual o col·lectiva, tutelat, escrit en llengua catalana, dut a terme pels estudiants de batxillerat dels països de llengua catalana com a part del seu currículum, i que tingui com a aspecte principal la geografia en qualsevol dels seus àmbits temàtics.

Els estudiants han de presentar els treballs al corresponent centre d’ensenyament. El format, el suport i l’extensió dels treballs són lliures. Han d’anar, però, acompanyats d’una síntesi d’un mínim de vint mil caràcters (amb espais), on constin l’objectiu, la metodologia, els resultats i les conclusions de la recerca. Ni en el treball ni en la síntesi no ha de constar l’autoria ni el nom del tutor.

Els treballs, que no poden haver estat premiats anteriorment o estar pendents d’avaluació en altres concursos, han d’anar acompanyats d’una carta, signada per la direcció o el responsable d’estudis del centre, que certifiqui que han estat escollits entre tots els presentats per l’alumnat del centre. Han d’anar acompanyats també d’una plica tancada on figuri el títol del treball; a l’interior de la plica hi han de constar el títol del treball i els noms dels autors i dels tutors corresponents, així com les dades necessàries per a la seva localització (número de telèfon, adreces postal i de correu electrònic, etc.).

Els treballs que vulguin optar al premi han d’ésser presentats pel centre educatiu a la Societat Catalana de Geografia (Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme, 47, de Barcelona) o bé enviats en format digital (preferentment .pdf) a l’adreça electrònica scg@iec.cat.

Els membres del jurat seran socis de la Societat Catalana de Geografia designats per la seva Junta de Govern.

La dotació del premi és de cinc-cents euros (500 €) per a l’estudiant premiat i de dos-cents euros (200 €) per al centre educatiu. En el cas que el treball sigui d’autoria col·lectiva, la dotació econòmica es repartirà a parts iguals entre els autors. Tots rebran un diploma acreditatiu. La dotació econòmica per al centre educatiu s’ha de destinar a favor del departament de ciències socials. A més, el centre educatiu rebrà un lot de llibres de la Societat Catalana de Geografia.

El jurat pot fer mencions especials de treballs rellevants. D’altra banda, el premi pot restar desert o no ésser adjudicat.

L’adjudicació del premi podrà comportar la recomanació de publicació d’un article a la revista Treballs de la Societat Catalana de Geografia.

El pagament de l’import del premi prescriu el dia 12 de juliol de 2019.

 
   
l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
31 de desembre de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat