Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

 

 

 

Jornada d'estudi

LA LLUM DE LA CIUTAT

Divendres 2 de desembre

 

Presentació dels resultats sobre delimitació, evolució i consum de sòl a les àrees urbanes espanyoles a partir de les imatges nocturnes de la Terra (1992-2012). El projecte ha estat realitzat pel Grup d'Estudis sobre Energia, Territori i Societat (UAB) en el marc del Programa estatal de investigación, desarrollo e innovación orientada a los retos de la sociedad del Plan estatal de investigación científica y técnica y de innovación 2013-2016 del Ministerio de Economía y Competitividad.

 

 

 

L’assistència a la jornada és gratuïta, però cal realitzar inscripció prèvia a l'adreça següent: gurbuab@gmail.com

Text i imatges rebudes dels organitzadors de la Jornada.

 
9:00 Acolliment.
 
9:15 Obertura de la Jornada / Josep-Antoni Báguena, president de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori.
9:30 El procés d’urbanització i la mesura de l’extensió dels usos urbans del sòl / Oriol Nel·lo, Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
9:50 L’estudi del procés d’urbanització a través de la imatge satel·litària nocturna de la Terra, aspectes metodològics / Jordi Martín, Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat, Universitat Autònoma de Barcelona.
10:10 El procés d’urbanització a Espanya entre 1992 i 2012 a partir de la imatge nocturna de la Terra / Joan López, Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat, Universitat Autònoma de Barcelona.
 
10:40 La imatge nocturna de les ciutats europees com a indicador del procés d’urbanització / Joan Checa, Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat, Universitat Autònoma de Barcelona.
11:30 Taula rodona: L’anàlisi del procés d’urbanització a través de l’observació de les transformacions dels usos del sòl / Antonio Font, Universitat Politècnica de Catalunya; Fernando Prieto, Observatorio de la Sostenibilidad en España; Jordi Corbera, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; moderador: Oriol Nel·lo.
12:30 Debat.
13:30 Cloenda de la jornada.
 

 

 

 

 

 

La sessió comptarà amb una Fila 0 amb la participació de: Manuel Carrero de Roa, Centro de Cooperación y Desarrollo Territorial - Universidad de Oviedo; Marc Montlleó, Barcelona Regional; José María Feria, Universidad Pablo de Olavide, Sevilla; i Carmen Zornoza, Universitat de València.

Lloc de celebració: Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona.

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de novembre de 2016
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat