Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

30 ANYS DE LA LLEI D'ESPAIS NATURALS

Dijous 18 de juny de 2015

Institut d'Estudis Catalans, Carme 47, Barcelona

 

Amb motiu de la commemoració dels trenta anys de l’aprovació de la Llei d’Espais Naturals de Catalunya, des de diverses institucions acadèmiques es vol aprofitar aquest moment per fer una valoració del que ha representat aquesta llei pel que fa a la protecció dels espais naturals i, especialment, per reflexionar sobre la seva utilitat per afrontar els reptes actuals.

Per abastar de manera més completa els diferents aspectes d’aquest text normatiu, es proposa la realització de tres jornades per tractar de manera complementària l’ampli ventall de qüestions que es desenvolupen en la Llei d’Espais Naturals:

  • Girona, divendres 5 de juny de 2015, a la sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Campus del Barri Vell): balanç i reptes.
  • Tarragona, dilluns 8 de juny de 2015, a la sala de Graus de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili: aspectes jurídics.
  • Barcelona, dijous 18 de juny de 2015, a la sala Nicolau d’Olwer de l’nstitut d’Estudis Catalans: gestió, recerca i governament.

 

Institucions convocants:

Càtedra de Geografia i Pensament Territorial i Institut de Medi Ambient. Universitat de Girona. Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), Universitat Rovira i Virgili. Institució Catalana d’Història Natural. Societat Catalana de Geografia. Institut d’Estudis Catalans.

 
Aquesta jornada és oberta a tothom i no necessita inscripció.

 

 

PROGRAMA

16:00 h. Presentació, a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Pino, president de la Institució Catalana d’Història Natural, i Josep Oliveras, president de la Societat Catalana de Geografia.

16:15 h. La Llei d’espais naturals: orígens, característiques principals i aplicació, a càrrec de Xavier Carceller, arquitecte.

16:45 h. La gestió dels espais naturals protegits: contradiccions vinculades al marc normatiu, econòmic i social i propostes de millora, a càrrec de Josep Maria Mallarach, membre de la Comissió Mundial d'Àrees Protegides de la UICN.

17:15 h. La recerca i el seguiment de la biodiversitat en els espais naturals: elements de diagnosi i reptes, a càrrec de Gerard Bota i Jordi Camprodon, investigadors del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

17:45 h. Representant de la Diputació: la funció de l’Administració local en la protecció dels espais naturals.

18:15 h. La preservació del medi natural en un context metropolità. L’experiència de 10 anys de gestió consorciada aplicant valors com la proximitat, la cooperació i la innovació. Perspectives de futur, a càrrec de María José Albaladejo, gerent del Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat.

18:45 h. La participació social en la gestió dels espais naturals protegits de Catalunya: ànàlisi i reptes, a càrrec de Llorenç Planagumà, geòleg del Centre per la Sostenibilitat Territorial i president de l'Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya.

19:15 h. Breu presentació de les principals aportacions de les sessions de Girona i Tarragona.

19:30 - 20:00 h. Debat.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
25 de maig de 2015
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat