Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

Neil Smith 1954 - 2012

 

 

CAPITALISME GLOBAL I PROCESSOS DE REGENERACIÓ URBANA
HOMENATGE A NEIL SMITH

Barcelona, 14, 15 i 16 de setembre de 2015

L'oportunitat

Neil Smith, desaparegut prematurament el 2012, tingué una enorme influència en la disciplina geogràfica i en els estudis socials en general pels seus treballs sobre l’avenç del capitalisme global, el desenvolupament desigual i els processos de regeneració i gentrificació urbana. Les seves teoritzacions sobre l’espai com a producte del desenvolupament capitalista i sobre les estratègies del capital en els processos de renovació urbana han estat utilitzades en estudis empírics d’arreu del món. La seva militància i activisme en molt diversos fronts és encara avui un referent de compromís i implicació per als científics socials.

Aquest col·loqui pretén posar el treball de Neil Smith al centre de l’atenció dels qui s’interessen per la teoria social urbana. Comptarà amb la presència dels més destacats especialistes internacionals en l’obra i els temes que caracteritzaren la trajectòria de Neil Smith. El col·loqui s’obre a la participació tant d’acadèmics i investigadors universitaris com d’activistes i representants de moviments ciutadans.

La celebració del col·loqui coincidirà amb la sortida al mercat del llibre Neil Smith. Gentrificación urbana y desarrollo desigual (Barcelona: Ediciones Icaria, 2015), recull de textos de l'homenatjat.

Els ponents

 Deborah Cowen (University of Toronto).
 Luz Marina García (Universidad de La Laguna).
 Ma. Dolors Garcia (Universitat Autònoma de Barcelona).
 Don Mitchell (Syracuse University).
 Fernando Sabaté (Universidad de la Laguna).
 Tom Slater (University of Edinburgh).

Les comunicacions

Les propostes s’enviaran abans del 14 de juny de 2015

La cuina

El col·loqui se celebrarà a la seu del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Els dies 14 i 15 es dedicaran a les intervencions dels ponents i a la presentació de les comunicacions. El dia 16 al matí s’organitzarà un recorregut per diverses operacions de regeneració urbana al Raval que comptarà amb la participació d’experts, activistes, moviments socials i associacions de veïns. Hi haurà traducció simultània de/a l’anglès durant les intervencions dels ponents invitats.

L’assistència al col·loqui és gratuïta però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a l’adreça espaiscritics@gmail.com, tot indicant nom complet i dades referents al lloc de treball o estudi. Es podrà anar trobant informació actualitzada sobre el col·loqui a www.espaiscritics.org.

Organitzat per [espais critics].

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
23 de maig de 2015
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat