Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

 
L’Institut d’Estudis Catalans (IEC), corporació acadèmica, científica i cultural, l’àmbit d’actuació del qual s’estén a les terres de llengua catalana, té per objectiu promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

És una llarga tradició de l’IEC atorgar premis a institucions i a persones que, amb llur activitat i treball, contribueixen a assolir la finalitat de l’Institut. En aquesta avinentesa convoca els Premis Sant Jordi 2014. Adjunt reproduïm el llistat de premis, les bases dels quals es detallen al

LXXXIII Cartell de premis

.

 

 

 

Premis

Premi Prat de la Riba de l’IEC, ofert, en aquesta ocasió, a una obra d’un investigador de les terres de llengua catalana dedicada a ecologia, botànica, zoologia, medicina o qualsevol altra disciplina de la biologia publicada durant els darrers cinc anys (del 2009 al 2013, inclusivament). Premi instituït l’any 1916 per l’IEC.

Premi de Medi Ambient de l’IEC, ofert, en aquesta ocasió, a un investigador o una institució de les terres de llengua catalana en reconeixement a la trajectòria d’estudi, investigació i difusió del coneixement en alguna de les disciplines de les ciències ambientals relacionades amb la qualitat ambiental i el patrimoni natural. Premi instituït l’any 2012 per l’IEC. Des de l’any 2000 es convocava juntament amb l’Obra Social Caixa Sabadell, amb el nom de Premi de Medi Ambient. A partir d’aquesta convocatòria té periodicitat biennal.

Premis de les seccions de l’IEC

Secció Històrico-Arqueològica
Premi IEC d’Arqueologia i Història Antiga Josep Puig i Cadafalch
Premi IEC d’Història Medieval Pròsper de Bofarull

  Pròximes convocatòries : [2015] Premi IEC d’Història Moderna Joan Reglà i Premi IEC d’Història Literària Manuel Milà i Fontanals; [2016] Premi IEC d’Història Contemporània Jaume Vicens i Vives i Premi IEC d’Història de les Arts Josep Pijoan.

Secció de Ciències Biològiques
Premi IEC de Fisiopatologia Quirúrgica Joaquim i Antoni Trias i Pujol
Premi IEC de Botànica Pius Font i Quer

  Pròximes convocatòries : [2015] Premi IEC d’Ecologia Ramon Margalef i Premi IEC de Zoologia Artur Bofill i Poch; [2016] Premi IEC de Bioquímica o Ciències Fisiològiques August Pi i Sunyer i Premi IEC d’Endocrinologia Experimental Leandre Cervera.

Secció de Ciències i Tecnologia
Premi IEC de Ciències Físiques Eduard Fontserè
Premi IEC de Teoria i Crítica d’Arquitectura Lluís Domènech i Montaner

  Pròximes convocatòries : [2015] Premi IEC de Ciències Químiques Antoni de Martí i Franquès i Premi IEC de Ciències de l’Enginyeria Rafael Campalans; [2016] Premi IEC de Geologia Josep R. Bataller i Premi IEC de Matemàtiques Josep Teixidor.

Secció Filològica
Premi IEC de Gramàtica Històrica i Història de la Llengua Marià Aguiló
Premi IEC de Lexicografia i Onomàstica Joan Coromines

  Pròximes convocatòries : [2015] Premi IEC de Dialectologia Francesc de B. Moll i Premi IEC de Gramàtica Pompeu Fabra; [2016] Premi IEC de Filologia Lluís Nicolau d’Olwer i Premi IEC de Teoria Literària Josep Carner.

Secció de Filosofia i Ciències Socials
Premi IEC de Dret Manuel Duran i Bas
Premi IEC de Sociologia Manuel Sales i Ferré

  Pròximes convocatòries : [2015] Premi IEC de Pedagogia Alexandre Galí i Premi IEC de Comunicació Social Joan Givanel i Mas; [2016] Premi IEC de Geografia Lluís Solé i Sabarís i Premi IEC d’Economia Josep A. Vandellòs; [2017] Premi IEC de Filosofia Joaquim Carreras i Artau i Premi IEC de Pedagogia Manuel Duran i Bas.

Premis de les fundacions de l’IEC : Premi Ferran Sunyer i Balaguer, Premi Matemàtiques i Societat (Fundació Ferran Sunyer i Balaguer) i Premi Fundació Mercè Rodoreda.

Premis de les societats filials de l’IEC : Premi Catalunya de Sociologia i Premi Modest Reixach de la Societat Catalana de Sociolingüística.

Premis de les societats filials per a estudiants : Concurs de Joves Sociòlegs, Premi de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, Premi de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, Premi de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, Premi de la Societat Catalana de Biologia, Premi de la Societat Catalana de Química, Premi de la Societat Catalana de Tecnologia, Premi de la Societat Catalana de Terminologia, Premi de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, Premi dels Amics de l’Art Romànic, Premi Eduard Valentí de la Societat Catalana d’Estudis Clàssics, Premi Évariste Galois de la Societat Catalana de Matemàtiques, Premi Jordi Porta i Jué de la Societat Catalana de Física, Premi Lluís Casassas i Simó de la Societat Catalana de Geografia i Premi Joan Palau Vera de Geografia (Societat Catalana de Geografia).

Premis amb altres institucions : Premi Jaume Camp de Sociolingüística i Premi Torrens-Ibern.

Borses d’estudi : Ajuts Fundació Mercè Rodoreda, Borsa d’estudi Abelard Fàbrega, Borsa d’estudi Ramon d’Alòs-Moner, Borses d’estudi Eusko-Ikaskuntza - IEC, Borses d’estudi Generalitat de Catalunya, Borses d’estudi Països Catalans i Borses Ferran Sunyer i Balaguer.

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
3 de maig de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat