Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Josep Ma. Panareda i Clopés: Descobrim el Montseny. Itinerari geogràfic per Santa Fe i Sant Marçal. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2007 (Descoberta, 14), 111 p. ISBN 978-84-8415-923-0.   Presentació de l'autor : 
pàg.    1  ·  2 
 

el signà com “un propietari de la Vila de Breda”. El treball era dedicat a l’Associació Catalanista d’Excursions Científiques. L’any següent, 1880, publicà ja una guia més completa del Montseny: Guia general de las montanyas del Montseny. I en seguiren d’altres edicions ampliades.

Molts altres autors han escrit i cantat les meravelles i els encants d’aquesta muntanya, des de Mn. Jacint Verdaguer, Guerau de Liost i Mn. Pere Ribot, fins als qui, des d’una perspectiva científica, han estudiat diferents aspectes del massís: Pius Font i Quer, Eduard Fontserè, Noel Llopis, Salvador Llobet, Oriol de Bolòs i Antoni Pladevall, entre molts d’altres.

 

La primera part del llibre és dedicada a una visió global del Montseny. S’hi assenyalen els trets més significatius del relleu, del clima, de la vegetació, i es fan unes consideracions sobre la presència de l’home a la muntanya i la seva relació amb el paisatge actual. Només és un tast, una presentació del que cal saber per poder aprofitar més la nostra experiència de descoberta. Ja ho sabeu, qui més en sap, més coses hi troba i més en gaudeix.

La segona part és l’explicació concreta de l’itinerari, amb informació que ens ajudarà a descobrir la gran diversitat de paisatges, de plantes, de flors i de rastres de bestioles que no paren d’anar amunt i avall sense que ens n’adonem. [Josep Ma. Panareda]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
28 de setembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat