Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Marc Baylina, Martí Boada i Geòrgia Rodoreda : El sot de Bocs. Terra de vinyes. Sant Celoni: Ajuntament, 2006 (Sant Celoni - Montnegre : Natura i Societat, 1); 276 pp. ISBN no consta.   Presentació dels autors : 
pàg.    1  ·  2 
 

aquest aspecte, l'objectiu és ambiciós, ja que és l'intent de crear un precedent, tot mostrant arguments amb pes suficient, que evidenciïn la necessitat de crear un cos normatiu que protegeixi aquesta part tan important del ric patrimoni cultural del nostre país, els vestigis d'una relació històrica de la societat amb el medi ambient; en aquest cas les vinyes de Bocs.

Les motivacions del projecte són diverses, però per sobre de tot destaca la il•lusió de poder recuperar l'ús social d'una zona històricament tan important per a la població de Sant Celoni mitjançant una proposta final de recuperació i gestió ambiental del sot de Bocs.

La urgència d'aquest estudi ve reforçada pels esdeveniments recents a la zona, on durant

 

els últims temps s'han dut a terme alteracions significatives en el medi natural del sot de Bocs. Amb els permisos pertinents, algun propietari ha eliminat reminiscències arquitectòniques associades al conreu de la vinya, ha eliminat cobertes vegetals de gran interès científic per a introduir-hi plantacions i ha modificat la topografia segons les seves necessitats, fent desaparèixer antics camins populars, molt probablement amb dret de pas públic i obrint noves vies d'accés.

A curt termini, aquest tipus d'accions haurien de ser controlades i previstes per una nova legislació socioambiental. Cal incorporar definitivament la perspectiva històrica ambiental, ja que el passat, el present i el futur de la societat no es pot deslligar de la seva interrelació amb el medi, car segueixen un mateix camí, història social i història natural, en interacció contínua.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
15 de juny de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat