Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Marc Baylina, Martí Boada i Geòrgia Rodoreda : El sot de Bocs. Terra de vinyes. Sant Celoni: Ajuntament, 2006 (Sant Celoni - Montnegre : Natura i Societat, 1); 276 pp. ISBN no consta.   Presentació dels autors : 
pàg.    1  ·  2 
 

El llibre és una part del resultat del projecte Diagnosi dels usos del sòl i qualitat ambiental del sot de Bocs - Montnegre, que l'Ajuntament de Sant Celoni va encarregar a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

D'una banda, l'objectiu principal de l'estudi és la realització d'una diagnosi del procés de canvi en els usos del sòl a la subconca del sot de Bocs, des d'una perspectiva ambiental i integradora, així com la posada en valor de tots aquells elements patrimonials d'arquitectura popular i patrimoni natural de singularitat local, que tot i la seva significació estan mancats d'un sistema de protecció que n'asseguri la conservació.

D'altra banda, darrere el projecte també hi ha l'objectiu d'estudiar el període històric de les vinyes de Bocs, per tal de conèixer en detall

 

una etapa del passat de Sant Celoni, és a dir, un estil de vida que perdura més d'un segle i que expressa un paisatge resultant singular.

Més enllà del projecte local, l'estudi del sot de Bocs té un plantejament de treball de monitoratge i d'experimentació, amb la vocació d'extrapolar el model de treball en altres indrets del Montnegre, i de Catalunya en un futur proper.

Es tracta d'un treball de caràcter innovador, que vol contribuir a posar en valor elements antròpics singulars que actualment no estan emparats per la legislació i que no estan reconeguts. Actualment, i de manera gradual, estan apareixent un seguit de projectes i estudis que constitueixen un moviment en alça per a la protecció de les estructures de patrimoni arquitectònic considerat menor: les barraques de vinya, la xarxa de camins de bosc, careners, ramaders, de creu, etc. En

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
15 de juny de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat