Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Gerda K. Priestley; J.Arwel Edwards; Harry Coccossis (curadors): Sustainable Tourism? European Experiences. Wallingford, Oxon: Centre for Agriculture & Biosciences International, 1996; 212 pp. ISBN 0-85199-100-9.   Notícia de P. Alegre : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

altres de diversos indrets de la nostra Mediterrània. N'hi ha ben bé prou per a les experimentacions promeses en el marc europeu. Sigui dit de passada, a tall de justificació de la "tria", que els àmbits que tot seguit citaré havien estat apamats i repassats sobre el terreny per estudiants i professors de dotze institucions acadèmiques radicades a Ais de Provença, Alacant, Barcelona, Cardiff, Coventry, Glasgow, i Venècia en el marc dels intercanvis promoguts pel programa Erasmus finançat per la UE.

En la introducció susdita s'assaja una classificació temàtica dels nou casos en tres grans apartats els quals s'identifiquen per problemàtiques ben diferenciades. En la primera, dedicada a l'agençament i planificació de paratges i contrades d'interès natural o de predomini rural, s'encabeixen quatre aportacions: Environmental Degradation in the Countryside: Loch Lomond, Scotland per G. Dickinson, Recreation and Tourism Management in an Area if High Conservations Value: the Gower Peninsula, South Wales, per R.C. Ballinger, Landscape and Tourism: the New National Forest in the United Kingdom per Ph. Nicholls i Tourism and Local Awareness: Costa Brava, Spain per A. Morris. El rerefons d'aquestes mostres, ben diverses pel que fa a les dimensions, però

 

no tant pel que fa a la situació, rau en el conflicte entre conservació i promoció. Vull destacar l'article citat d'A. Morris sobre la Costa Brava el qual demostra la capacitat d'observació, tan afuada, dels estudiosos britànics desplaçats a ultramar.

El segon bloc de casos s'enlluerna en la brillantor mediterrània per analitzar la inacabable muralla edificada que, amb el temps, i si no es troba remei, acabarà encerclant-lo completament. Tres aportacions, Structural Dynamics of Tourism and Recreation-related Development: the Catalan Coast per G.K. Priestley, Decline of a Mediterranean Tourist Area and Restructuring Strategies: the Valencian Region per F. Vera i R. Rippin i Tourism and Environmental Degradation: the Northern Adriatic Sea per G. Zanetto i S. Soriani, remarquen la problemàtica en els tres ordres indicats en la introducció --economia, societat i medi físic--, ocasionada per l'amuntegament de segones residències, apartaments i hotels sobre la franja litoral. La quarta aportació a aquest grup temàtic analitza els usos i abusos de la urbanització d'una costa més llunyana, la de Gal·les en Waterfronts, Tourism and Economic Sustainability: the United Kingdom Experience per J.A. Edwards.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
20 de febrer de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat