Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Miquel Jaumot i Bisbal: Serralada de Marina. La Conreria. Guia del parc. Editorial Pòrtic, 2004; 127 pp. Presentació de Francesc Martos i Aguilera. Pròleg de Josep Oriol Pujol i Humet. ISBN 84-7306-497-6.   Ressenya d'E. Bertran : 
pàg.    1  ·  2 
 

Com que es tracta, també, d’una guia excursionista, la segona part del llibre [pp. 82-123] és dedicada als empassacamins. Hi ha 18 itineraris, de no gaire desnivell (entre 15 i 440 m) i llargària variable (de 200 m a 15 km), cosa que permet l’autor de titular-los “passejades i excursions”, fent palès que no estar en plena forma no serà excusa vàlida per no atrevir-se amb qualsevol de la majoria d’aquestes propostes.

Cadascun dels itineraris ressenyats és encapçalat per una fotografia d’alguna fita de l’excursió (manta vegada del propi autor) i una fitxa on es despatxen d’entrada les característiques tècniques de la caminada (accessos, desnivells, distància i durada, i cartografia). A continuació, hi ha una descripció força detallada de l’itinerari, amanida amb oportunes notes geogràfiques i històriques; hi ha, a més, un plànol esquemàtic que dóna una idea global del camí a fer.

 

La guia acaba amb una bibliografia i cartografia complementàries, i diverses adreces d’internet. Es tracta, també i finalment, d’un magnífic treball editorial, tant pel que fa al tractament del text com al de les il•lustracions.

Llegint aquesta guia, l’excursionista amateur té l’agradable sensació de descobrir o de recordar els importants valors naturals i culturals que atresora la Conreria, tant a prop de Barcelona i, precisament per això, un poc oblidada. Serà qüestió, doncs, de calçar-se bones sabates, o agafar la bicicleta, i anar-ho a guaitar. [Enric Bertran]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
4 de juliol de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat