Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Josep Ma. Rabella i Vives (dir.) : Atles de Catalunya. Barcelona: Edicions 62, 1997 (El Cangur/Atles, s.n.); 48 pp. ISBN 84-297-4292-1   Notícia de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2 
 

Cal consignar, però, que no figura l'any de referència de les dades. Només apareix la de 1996 en les piràmides d'edats del Barcelonès i del Priorat, mentre que les corresponents a la Cerdanya i la Segarra tampoc porten cap data. Aquesta secció factícia de mapes temàtics de geografia humana s'arrodoneix amb sengles planes dedicades a les comunicacions i el turisme, l'una, i a l'economia, l'altra. Sense perdre de vista la miniaturització autoimposada en el disseny de l'obra, pensem que la nòmina dels mapes il·lustratius de la distribució geogràfica de la societat és massa curta. Un mapa a escala 1:3.500.000 dels Països Catalans amb la distribució dialectal del domini del català és el darrer que presenta l'obra.

Obra breu, de caire eminentment didàctic i per a la consulta ràpida, omple un buit significatiu en la bibliografia geogràfica catalana actual.

pau alegre

 

 

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
15 de gener de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat