Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Atles comarcals : una eina d'anàlisi territorial per Lluís Ribera (Universitat de Girona) / Els atles comarcals com a model de la realitat territorial social i econòmica orientats a l'anàlisi i estudi dels aspectes geogràfics més rellevants. 09.10.2003 / 18 h.

Cartografia dels Pirineus per Ma. Carme Montaner (ICC) / La serralada pirinenca presentada en tot el seu conjunt: l'àmbit territorial i l'àmbit històric han determinat un tipus de representació cartogràfica peculiar i amb una visió sovint condicionada per l'efecte dels dos grans estats fronterers [organitzat per la Comunitat de Treball dels Pirineus i l'ICC] 23.10.2003 / 18 h.

Cartografia del comerç per Carles Carreras (Catedràtic de Geografia Humana, UB) / L'autor, expert en l'estudi del comerç, presenta les eines de visualització de la problemàtica comercial i la seva expressió en mapes a escales diferents. 06.11.2003 / 12 h.

Mapes excursionistes i GPS per Marc Torres (ICC) / Un nou mercat s'està consolidant amb una nova visió del món excursionista sota la demanda creixent d'informació georeferenciada amb mapes i documentació cartogràfica més fiable i precisa i lús generalitzat del GPS. 06.11.2003 / 18 h.

Cartografia i geopolítica: les comunicacions transpirinenques per Rafael Giménez i Capdevila (Secretari de la Comissió I. de la Comunitat de Treball dels Pirineus) / La cartografia tractada com l'instrument cabdal per a la correcta anàlisi del territori i com l'eina que dóna la possibiltiat de gestionar i planificar les infraestructures de comunicacions i també controlar el seu trànsit i tràfic [organitzat per la Comunitat de Treball dels Pirineus i l'ICC] 27.11.2003 / 9-14 h.

 

L'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) ha programat un bon grapat de conferències i seminaris sobre les temàtiques que li són pròpies per al curs 2003-2004. Us he seleccionat les convocatòries que, a parer meu, poden encuriosir el ventall més ampli d'audiència. Tanmateix, a les planes de l'ICC podeu consultar la programació completa. Els actes espigolats se celebraran a la seu de l'ICC, al parc de Montjuïc, i seran oberts a tothom [pau alegre]

Cartografia geològica per Xavier Berastegui (ICC) / Presentació de les sèries de cartografia geològica que elabora l'ICC. 15.01.2004 / 18 h.

El nomenclàtor de Catalunya per F. Vilaró i Isabel Ticó / Primer recull toponímic oficial presentat a nivell municipal dels noms més comuns dels llocs de Catalunya. 22.01.2004 / 12 h.

Sistema d'Informació sísmica per Xavier Goula (ICC) / Les informacions sísmiques obtingudes en temps real a partir dels enregistraments de la xarxa sísmica VSAT de l'ICC es posen a l'abast dels responsables de protecció civil, amb la cartografia dels efectes possibles sobre la població. 29.01.2004 / 18 h.

GIS i seguretat ciutadana per R. San Eufracio i Anna Lleopart (Direcció General de SEguretat Ciutadana i ICC) / Presentació del sistema utilitzat per la Direcció General d'Emergències a les sales de control dels mossos d'esquadra per a la gestió de les incidències. 05.02.2004 / 18 h.

 

Història de la cartografia catalana per Montserrat Galera (ICC) / La conferenciant fa una introducció a la història de la cartografia catalana amb àmplia documentació i exemples específics. 04.03.2004 / 18 h.

Turisme i cartografia per F. Boada (Geoestel) / El ponent transmet la seva experiència editorial en la producció de cartografia turística, fent especial èmfasi en la problemàtica de la seva comercialització. 11.03.2004 / 18 h.

Representacions temàtiques per Javier Martín Vide (Universitat de Barcelona) / Una nova visió en la presentació de la nova cartografia divulgativa sobre els fenòmens climàtics i meteorològics. 18.03.2004 / 18 h.

Internet i cartografia per R. Roset (ICC) / Les dades digitals, i conseqüentment les actuals dades cartogràfiques, analitzades en les noves autopistes de la comunicació. 25.03.2004 / 18 h.

Les projeccions cartogràfiques per Josep Ma. Rabella (Universitat de Barcelona) / Les projeccions cartogràfiques són l'element clau de representació de la Terra. Conèixer els seus trets ens permet superar imatges rebudes des d'òptiques eurocentristes i observar imatges més reals del nostre món. 28.04.2004 / 18 h.

Les dades territorials en el DPTOP per Xavier Baulies (DPTOP) / El conferenciant dóna una visió tècnica i administrativa de les dades territorials creades i gestionades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. 10.06.2004 / 18 h.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
22 d'octubre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat