Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

Temps enrere us vam comunicar que havíem començat a editar en format electrònic el Fons Històric de Diapositives del Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de Barcelona. La primera col·lecció va ser la que recollia les fotografies realitzades pel Dr. Salvador Llobet. La sèrie ha continuat amb les col·leccions següents:
 

       
Col·lecció de plaques de llanterna   Col·lecció Roser Majoral   Col·lecció Lluís Casassas
   

 

És, sens dubte, la col·lecció més valuosa del Departament. Les 69 plaques de vidre mostren fotografies d'una gran qualitat que daten dels anys 20 i 30 del segle passat. El conjunt de la col·lecció está complementat amb mapes i imatges actuals de satèl.lit que permeten la local.lització i visualització del lloc on es varen realitzar. Finalment, s'inclou un text explicatiu de caràcter general de cadascuna de les plaques.

 

 

En homenatge a la nostra estimada amiga i col·lega, la professora Roser Majoral Moliné, hem recuperat les diapositives d’un treball seu de joventut. El recull de fotografies mostra la situació de les terres afectades per el “Plan Badajoz”, a finals dels anys seixanta.

 

 

Aquest recull d’imatges sobre l'Auvèrnia prové majoritàriament d’una sortida de camp organitzada pel nostre col·lega durant el curs 1972-73. La aportació que ara presentem és una mostra del nostre record afectuós envers en Lluís Casassas, excel·lent estudiós de Catalunya i bon coneixedor del territori del país veí.

 

Podeu consultar-les al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona: http://hdl.handle.net/2445/18482

 

 

http://hdl.handle.net/2445/18482

 

 

http://hdl.handle.net/2445/28599

       

 

Textos i imatges facilitats per Rosa Castejón i Josep Pons, editors de les col·leccions.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
9 de novembre de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat