Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  
Les visites temàtiques són una de les activitats més reeixides del curs "Tasta la Muntanya"; fotografia de D. Paül.

 

 

 

 

 
<<< retrocedir  El dimecres es van realitzar dues sessions teòriques, una enfocada a la importància de la cartografia per al desenvolupament del territori i la segona, sobre l’aprofitament turístic del viari tradicional. La tarda es va deixar lliure després de recomanar als alumnes alguns possibles espais d’interès per visitar, com el recentment recuperat (tot i que parcialment) Camí dels Pontarrons.

El dijous les sessions van tornar a tenir lloc sobre el terreny. En aquesta ocasió l’objectiu va ser realitzar una ruta de descoberta d’herbes medicinals en l’entorn d’Ossera, realitzada per l’herborista Suzette Böhringer. En aquesta visita es van poder observar algunes plantes típiques de la solana rocosa, com la corona de rei (Saxifraga longifolia) o l’orella d’ós (Ramonda myconi). Posteriorment, ja de retorn al nucli, es van visitar els tallers de l’escultor Nico de Winter i del pintor Jaume Rovira, que ens van exposar els motius que els van portar a instal·lar-se a Ossera. A la tarda, Lina Sevillano ens va fer una visita guiada al Museu de les Trementinaires de Tuixent, on una petita però interessant exposició permanent exposa l’origen i final de l’ofici de trementinaire.

 
Finalment, el darrer dia es va fer l’última de les sessions teòriques, enfocada als productes de proximitat i es va realitzar un debat - resum amb els alumnes assistents al curs.

L’equip de professors del curs el formaven Núria Alamon, Carlos Guardia, Imma Pallarès, Marta Pallarès i Daniel Paül. Es va comptar amb la participació de 12 alumnes procedents de diversos indrets de Catalunya. Malgrat els pocs inscrits (els espais visitats no permetien gaires més assistents), les repercussions generades en l’entorn es poden considerar molt positives. Tant a nivell de difusió de l’experiència, com a nivell econòmic. En efecte, la primera edició del curs va assenyalar un impacte econòmic generat a la comarca d’uns 8.000 €, la majoria dels quals foren despeses realitzades a la vall de la Vansa.

El curs ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida i el Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya-CEDRICAT. També s’ha tingut el patrocini de l’Ajuntament de la Vansa i Fòrnols i de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). [Daniel Paül]

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
12 d'agost de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat