Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

 

 

Un any més se celebra al campus el Dia Internacional de les Dones. Aquest 8 de març seria un dia com qualsevol altre a l’Autònoma, si no fos per l’Observatori de la Igualtat que, com cada any, organitza la Jornada Institucional en Commemoració del Dia Internacional de les Dones a la UAB, un acte que té com a objectiu reconèixer la trajectòria acadèmica d’una professora i investigadora de la nostra Universitat.

Davant d’un nombrós i atent auditori, la directora de l’Observatori de Gènere, Carolina Gala, va oferir un balanç de la situació de les dones a la Universitat i va exposar els assoliments obtinguts i els reptes que encara resten per aconseguir en l’àmbit acadèmic i en la posterior pràctica professional.

L’acte va ser un dia especial, sobretot per a la doctora en Geografia, Maria Dolors Garcia Ramon, que va rebre el reconeixement a tota la seva carrera acadèmica i a la seva tasca pionera en els estudis de gènere en el seu camp d’estudi. Garcia Ramon ha dirigit el Grup d’Estudis de Geografia i Gènere de la UAB, ha participat en nombroses investigacions nacionals i internacionals i ha publicat nombrosos treballs de referència. Un homenatge molt emotiu, que va comptar amb la presentació argumentada i afectuosa de Janice Monk, catedràtica emèrita del Departament de Geografia de la Universitat d’Arizona (EUA) i es va complementar amb un documental en el qual col·legues i alumnes valoraven diferents aspectes del seu treball com a docent i investigadora.

La conferència que va cloure l’acte va anar a càrrec de la professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura, Elvira Altés, la qual va plantejar la responsabilitat dels mitjans de comunicació en la construcció de les identitats de gènere. En la seva intervenció va aportar exemples que assenyalen les pràctiques periodístiques i la publicitat com a formats comunicatius que incideixen en la manca de visibilitat de les dones i en la reproducció d’estereotips tradicionals.

Cal celebrar iniciatives com les de l’Observatori de la Igualtat que pal·lien i compensen la consuetudinària manca de reconeixement que reben les dones a la Universitat i a la vida quotidiana. [Text de la redacció d'El Campus de l’Autònoma, 61 (maig 2012), p. 17; la fotografia de Patrícia Bazaga, amb l'homenatjada voltada per les oradores de l'acte, ha estat recollida a la mateixa publicació].

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 de juny de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat