El primer número de la Catalan Social Sciences Review (CSSR) va ser posat en escena ahir mateix, dia primer de març de 2012. Us oferim el text que sobre intencions i objectius en fa de pòrtic. Hi apareixen articles publicats originalment en català a les revistes de les seccions i societats filials de l'IEC. En concret, aquest primer número de la CSSR inclou el text de la ponència llegida pel professor Vicenç M. Rosselló al Segon Congrés Català de Geografia, "Cartografia, paisatge i territori", publicada al núm. 65 de Treballs de la SCG.
Podeu accedir a la pàgina web de la CSSR –que és una revista exclusivament digital- a l'adreça: http://revistes.iec.cat/index/cssr
|
|
Catalan Social Sciences Review (CSSR) és editada a cura de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). L'IEC és una institució acadèmica, científica i cultural dedicada a la recerca científica i la cultura catalana a Barcelona.
CSSR apareix l'any 2012 amb periodicitat anyal. Es proposa publicar articles científicament representatius, publicats originariament en llengua catalana, traduïts a l'anglès. Va adreçada a professors i investigadors d'arreu del món interessats amb les temàtiques de les ciències socials i la recerca catalana. Els articles fan esment a branques diverses de les ciències socials: filosofia, pedagogia, psicologia, sociologia, demografia, geografia, dret, economia, antropologia i ciències de la comunicació i polítiques. Cadascuna d'aquestes temàtiques constitueix un apartat de la revista.
Els objectius de la CSSR són:
- Promoure, encoratjar i motivar la producció científica acadèmica catalana referida a la filosofia i les ciències socials.
- Coordinar una plataforma per a la difusió internacional de la producció científica catalana relativa a diverses disciplines aplegades sota el nom genèric de "ciències socials".
- Participar en les iniciatives per a la difusió internacional de la ciència catalana en anglès mitjançant el ventall de publicacions digitals de l'IEC.
- Garantir l'accés a la recerca catalana d'alta qualitat a la comunitat científica mundial, fent especial esment que els treballs originals havien estat redactats en català.
- Contribuir a la constitució d'un recurs de suport cultural i institucional per a tots els investigadors en filosofia i ciències socials dels països de parla catalana.
|
|