Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.

 

 

 

Pels boscos de Catalunya
amb Martí Boada a TV3

 

Capítols previstos:

  • Faig. Fageda del Montseny.
  • Bosc de ribera. Ribera d’Ebre.
  • Pi roig. Cadí-Moixeró.
  • Alzina surera. Gavarres.
  • Pi blanc. Montserrat.
  • Castanyer. Montsant.
  • Alzina. Collserola Montnegre.
  • Avet. Pallars Sobirà i Vall d’Aran.
  • Retalls de bosc. Els Ports.
  • Roure. Montsec.
  • Olivera. Terres de l’Ebre.
  • Pinassa. Solsonès.
  • Pi negre. L’Alt Aneu i el Pallars Sobirà.

 

Il·lustració fotogràfica: el perfil del Cadí vist per sobre del bosc de Cap de Rec (P. Alegre, 26.08.2011)

 
 

 

TV3 proposa una ruta pels boscos de Catalunya sota el guiatge del geògraf i divulgador científic Martí Boada, en un programa que s’estrenarà dissabte [14 de gener] al vespre i que és una producció de TVC i Broadcaster, la productora de Josep Cuní, amb la col·laboració de Catalunya Caixa. Boscos, que arriba després que l’ONU declarés el 2011 Any Mundial dels Boscos, constarà de 13 capítols de 25 minuts, cadascun dels quals serà protagonitzat per un tipus d’arbre i gravat en un bosc diferent de la geografia catalana. El programa donarà a conèixer les característiques ecològiques de la zona (tipologia de bosc, extensió, la fauna salvatge que hi viu) i la dimensió social (feines forestals, matèries primeres, font d’energia, alimentació...). Al llarg de la passejada, Martí Boada anirà trobant diferents personatges que viuen al bosc i del bosc com ara pastors, forestals, carboners, investigadors, excursionistes i boletaires, que permetran al nou espai mostrar la ”part humana del bosc”.

Boscos tindrà una secció fixa a càrrec del biòleg especialitzat en conservació de la natura Miquel Rafa, Sabies que, en què es traduiran al llenguatge quotidià, alguns tecnicismes científics i s’aclariran conceptes.

 

 

 

La directora de Boscos, Noemí Cuní, va remarcar en la presentació, ahir a la Pedrera, que ”el personatge principal del programa és Martí Boada” i que ”aquest és un tipus de programa que ha d’oferir la televisió pública”.

Per la seva banda, Boada va reclamar als mitjans de comunicació ”més atenció al territori”. Considera que donen ”una visió massa urbana del país”: ”No sabem què és un raspinell i en canvi coneixem els animals de la sabana africana.” Boada es va mostrar molt satisfet pel programa perquè pot donar la dimensió de la importància dels boscos en la nostra societat: ”És una oportunitat de socialitzar la ciència. Catalunya es un país de boscos i s’està forestalitzant”.

També el cap de programes de TV3, Jordi Serra, es va mostrar satisfet del programa i va dir que, més enllà de les audiències, el que interessa ”és que pugui tenir diverses utilitats”. Va destacar que ”la divulgació de contingut de natura i mediambiental forma part de l’ADN” de TV3 i que és ”una manera de fer patrimoni”.

[El Punt – Avui, 11 de gener de 2012, p. 53]

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada l'
11 de gener de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat