Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Ens plau reproduir la nota de premsa difosa pels serveis de comunicació de la Generalitat de Catalunya. La il·lustració fotogràfica és de P. Alegre (Fageda de l'obaga de Coll Pregon, Montseny, 01.01.2011)

 
 

 

Martí Boada, comissari a Catalunya de l’Any Internacional dels Boscos 2011

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat el doctor en Ciències Ambientals, Martí Boada, comissari a Catalunya de l’Any Internacional dels Boscos 2011. Amb una llarga trajectòria professional i un reconegut prestigi en l’àmbit de la comunicació ambiental, Boada representarà Catalunya i serà el responsable de coordinar les iniciatives i activitats que des de la Generalitat es proposin per commemorar l’Any Internacional dels Boscos.

Com a membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), Boada va poder participar el desembre passat a la Conferència de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, celebrada a Cancún, on es va donar el tret de sortida de l’Any Internacional dels Boscos 2011.

La declaració del 2011 Any Internacional dels Boscos té com objectiu incrementar la consciència pública dels problemes que afecten molts dels boscos del món i les persones que en depenen. A aquests efectes, es convida els governs, les organitzacions no governamentals competents, el sector privat i d’altres agents que facin esforços concertats per crear més consciència a tots els nivells per enfortir l’ordenació sostenible, la conservació i l’explotació sostenible de tots els tipus de boscos en benefici de les generacions presents i futures.

 

 

 

30 anys dedicats a fomentar el respecte vers el medi ambient

El doctor Martí Boada compta amb una trajectòria avalada per més de 30 anys dedicats a la recerca, l’educació, la divulgació i la informació ambiental, durant els quals ha estat capaç de posar en valor el respecte vers el medi ambient, la importància del nostre patrimoni natural, la gestió sostenible d’aquests espais i la feina de tots els que fan possible el seu manteniment.

Els darrers set anys ha estat president de la junta rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu, i ha dirigit la diversitat d'actuacions que componen el treball en aquest espai natural de protecció especial. Boada és professor titular i investigador del Departament de Geografia i de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Els seus principals camps de recerca són el canvi ambiental global, la biodiversitat urbana i forestal i la comunicació ambiental.

Així mateix, és membre del Comitè Espanyol del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient), de la Comissió de Comunicació i Educació de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura) i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides. Ha publicat nombrosos articles científics de divulgació i d’opinió, i ha participat en diversos congressos nacionals i internacionals i en la publicació d’uns cinquanta llibres.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de juny de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat