Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
   

L’ordenació del territori:
teoria i pràctica

 
CICLE DE CONFERÈNCIES

De l'1 de desembre de 2011
al 31 de gener de 2012

 
Bellaterra - Cerdanyola del Vallès
 
 

 

 

El Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en el marc del seu Màster d'Estudis Territorials i de la Població, organitza un cicle de conferències sobre el tema L'ordenació del territori: teoria i pràctica.

El cicle, coordinat pel professor Oriol Nel·lo, oferirià una panoràmica de la metodologia i l'aplicació pràctica dels instruments de planificació territorial vigents a Catalunya, exposada per bona part dels experts i tècnics que han tingut i tenen un paper rellevant en la seva elaboració i aplicació.

Les dotze conferències tindran lloc entre l'1 desembre i el 31 de gener, en els dies que s'indiquen en el programa adjunt, a la Sala d'Actes de la Facultat de Lletres de la UAB (B7/1056), entre les 18 h i les 19.30 h de la tarda.

Les sessions són obertes a tota la comunitat universitària, així com a les persones interessades que vulguin participar-hi. Per assistir-hi és necessari inscriure's prèviament a conferencies.ordenacio.territor@uab.cat. Es lliurarà un certificat d'assistència als inscrits que segueixin el conjunt del cicle. Les places són limitades.

 

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb el Departament de Geografia UAB : tel. 93 581 15 27; d.geografia@uab.cat.
Informació recollida del PDF divulgador.

 

 
 

 

Programa

1 de desembre 2011
La dimensió europea de la planificació territorial / Claire Colomb, Professora de Sociologia Urbana i Ordenació del Territori Europeu, The Bartlett School of Planning, University College London (UCL), Investigadora Marie Curie, Institut d'Estudis Europeus.

13 de desembre 2011
L'elaboració i aplicació dels Plans Territorials a Catalunya / Juli Esteban, arquitecte, Departament de Territori i Sostenibilitat, Director del Programa de Planejament Territorial de la Generalitat de Catalunya, 2004-2010.

15 de desembre 2011
El Pla Territorial Metropolità de Barcelona: contingut i mètode / Josep Maria Carrera, arquitecte, Director de Planificació Territorial de l'Institut d'Estudis Metropolitans, coordinador de l'equip redactor del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

20 de desembre 2011
L'elaboració de la Memòria dels instruments de planejament territorial: contingut, mètode i recursos / Joan López, geògraf, director de l'àrea d'estudis urbans de l'Institut d'Estudis Territorials i membre de l'equip redactor del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

22 de desembre 2011
El desplegament dels Plans Directors Urbanístics: cinc anys d'aplicació del Pla Director del Sistema Costaner / Pilar Riera, geògrafa, professora del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Isabella Longo, arquitecta, Observatori de la Urbanització.

 

 

 
 
   
 
   
 
   
 
 

 

   
 

 

 

10 de gener 2012
Les respostes a la problemàtica de l'habitatge: polítiques públiques i compromís social / Carme Trilla, economista, responsable del Servei de Mediació per l'Habitatge de Càritas Diocesana de Barcelona.

12 de gener 2012
Una metodologia per a la construcció de la nova ciutat: les àrees residencials estratègiques / Joan Llort, Director Tècnic de l'Institut Català del Sòl.

17 de gener 2012
Els reptes de la rehabilitació urbana: l'experiència de la Llei de Barris / Oriol Nel·lo, geògraf, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

19 de gener 2012
La gestió del paisatge i els seus instruments: Catàlegs, Directrius, Cartes, Estudis i Informes / Jaume Busquets, geògraf, cap d'àrea de Paisatge del Departament de Territori i Sostenibilitat.

24 de gener 2012
La urbanització de baixa densitat a Catalunya: realitats i alternatives de gestió / Francesc M. Muñoz, geògraf, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

26 de gener 2012
Elements de desplegament i avaluació del planejament / Josep-Antoni Báguena, geògraf, Diputació de Barcelona, i Rufí Cerdan, geògraf, Departament de Territori i Sostenibilitat.

31 de gener 2012
Sistemes d'Informació Geogràfica per a l'ordenació del territori: el Mapa Urbanístic de Catalunya / Eduard Rosell, arquitecte, Subdirector General de Planificació Territorial i Paisatge, Departament de Territori i Sostenibilitat.

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu derencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
18 de novembre de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat