Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Notícia editorial recollida al Servei de Publicacions UB. Sobre Huguet del Villar vegeu també la notícia de l'acte d'homenatge que se li va tributar a l'IEC l'any 2001, la ressenya del llibre biogràfic que li va dedicar Jordi Martí, i les referències a la seva trajectòria en la conferència de José Luis Villanova sobre la Sociedad de Geografía Comercial de Barcelona (1909-1927).

 

Els geògrafs i els biòlegs coneixen prou bé l'obra d'Emilio Huguet del Villar [Emili Huguet i Serratacó, Granollers 1871 - Rabat 1951], precursor de l'economia ambiental moderna i dels recursos naturals, pels quals és tingut com un clàssic. Tanmateix, les seves aportacions encara són ignorades per la immensa majoria dels economistes i historiadors econòmics d'Espanya.

El valor geográfico de España, publicat el 1921, és un dels seus treballs més importants en l'àmbit de l'economia dels recursos. Es tracta d'un esforç ingent de quantificació dels recursos naturals disponibles a Espanya (sòls, minerals, energia hidràulica) i d'anàlisi dels efectes que els condicionants 'geogràfics' imposaven sobre la capacitat de desenvolupament econòmic del país. L'edició facsímil del llibre va acompanyada amb quatre estudis de Ricardo Robledo, Ramon Garrabou i Enric Tello, Carles Sudrià i Isabel Bartolomé, i Daniel Tirado, dedicats a diversos aspectes de l'obra i sobre l'autor.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de gener de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat