Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

ACTA DEL JURADO

El Jurado Internacional ha acordado conceder el Premio Internacional Geocrítica 2011 a la profesora Maria Dolors Garcia Ramon por sus aportaciones a la geografía rural y a la historia de la geografía, así como por sus contribuciones a la geografía feminista y su papel impulsor en este campo de estudio.

Barcelona 9 de diciembre de 2010.

 

 

 

 

 

 

Ens plau reproduir l'acta del jurat encarregat d'atorgar el Premio Internacional Geocrítica 2011 juntament amb un ampli extracte del text de relació de mèrits que també trobareu a l'adreça www.ub.edu/geocrit/.

.
 

 

<<< retrocedir   La professora Garcia Ramon ha estat un referent fonamental del grup de geògrafs de la Universitat Autònoma de Barcelona, un dels més renovadors en el marc de la geografia catalana en particular i espanyola en general. Ha estat coordinadora i directora del Departament de Geografia de la UAB en diverses ocasions i directora dels estudis de Tercer Cicle. Va tenir un paper clau en l’engegada de la revista Documents d’Anàlisi Geogràfica, la qual va dirigir de 1981 fins a 1996. D’aleshores ençà hi ha continuat involucrada com a membre del Consell de Redacció. La seva projecció editorial no s’ha limitat a aquesta revista, atès que ha format part, o encara en forma, del consell assessor de diverses revistes espanyoles i estrangeres. Cal destacar les següents: Antipode, L’Espace Géographique, The Journal of Geography and Higher Education, Cahiers de Géographie du Quebec, European Urban and Regional Studies, Annals of the Association of American Geographers, Environment and Planning A, Progress in Human Geography, o Social and Cultural Geography. El seu interès pels

 

països iberoamericans queda palès per les col·laboracions amb les revistes Boletin de Estudios Geográficos o Estudios Socio-territoriales.

La concessió del Premio Internacional Geocrítica 2011 a la professora Maria Dolors Garcia Ramon també val per a reconèixer la vàlua de les aportacions efectuades pels geògrafs de la Universitat Autònoma de Barcelona al desenvolupament dels estudis geogràfics a Espanya. El Departament de Geografia, creat pel professor Enric Lluch a començament dels anys setanta, va aplegar una colla de joves geògrafs que van impulsar un ensenyament molt actiu i renovador de la geografia. Més endavant, a partir de la realització de tesis doctorals, les seves recerques han pres una gran volada. La trajectòria personal i científica reconeguda amb l’atorgament d’aquest premi és prou representativa de la dedicació docent i investigadora desenvolupada en el centre i de l’atenció procurada a les noves línies de recerca científica.

[Versió catalana de P. Alegre (2010)]

 

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
17 de desembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat