Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Presentació

El nou Estatut d'Autonomia estableix que per Llei Parlamentària es reguli l'organització territorial de Catalunya. En l'actual període de sessions del Parlament de Catalunya aquest tema serà, de ben segur, un dels focus centrals del debat parlamentari i polític català. Amb aquesta jornada, la Fundació del Món Rural pretén reflexionar sobre un tema que incideix de forma significativa en l'assoliment del principi d'equilibri territorial que recull l'Estatut. Són moltes les preguntes sobre les competències, organització i finançament que desenvoluparà cada un dels nivells de l'Administració local.

De la nova planta de l'Administració local catalana dependrà en gran mesura la distribució de recursos, la gestió dels serveis públics i el desenvolupament de les infraestructures en el món local. Aquest és un tema especialment important i delicat en les zones rurals catalanes, on a la dificultat dels Ajuntaments per a tenir recursos i capacitat per oferir els serveis públics bàsics, s'hi afegeix la dificultat de que molts d'aquests municipis compten amb grans termes municipals en quant a extensió i nuclis de població, però pocs habitants i activitat econòmica d'on obtenir ingressos. Així doncs, amb aquest debat, la Fundació del Món Rural vol posar sobre la taula un tema fonamental per al desenvolupament de les zones rurals i per a l'assoliment d'un model de país territorialment equilibrat.

 

Programa

9:15  

Acolliment i inauguració.

     
10:00   Marc jurídic per al desenvolupament del model d'organització territorial previst en l'Estatut / Alfredo Galan (UB)
     
10:45   El finançament dels ens supramunicipals i la seva incidència territorial / Josep Ma. Carreras (Generalitat de Catalunya)
     
13:00   La prestació de serveis públics i el finançament municipal en el món rural / Joaquim Solé Vilanova (UB)
     
12:30   Taula rodona amb Jesús Burgueño (UdL), Josep Ma. Badia (Col·legi d'Advocats de Manresa), José Luis Mora (Cambra de Comerç de Tortosa), Raül Morales (Consell Comarcal del Ripollès), i els ponents de la jornada.
     
16:00   L'administració local, finançament i la prestació de serveis públics a les zones rurals: anàlisi comparada.
     
16:45   Taula rodona : representants dels Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya.
     
18:15   Cloenda.
 
 

 

 

 

Jornada de debat organitzada per

 

El termini d'inscripció finirà el 7 de febrer. La quota és de 10 euros, la qual inclou el dinar. Inscripcions: jornades@fmr.cat.

Informació recollida en el fullet informatiu.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
25 de gener de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat