Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Els dies 14, 15 i 16 d’octubre de 2005 es realitzà, al Museu de Menorca de Maó, el Vè Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Paisatge, territori i societat a les terres de parla catalana. El congrés estava organitzat per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), l’Institut Ramon Muntaner (IRM) i l’Institut Menorquí d’Estudis.

Ara, la CCEPC vol fer extensiva la presentació de la publicació de les Actes del Congrés a les seus dels centres i instituts d’estudis, i acompanyar aquest acte amb una conferència, impartida pels ponents que participaren al congrés; o, si ho creuen més convenient, per

 

part d’una altra persona, però en tot cas sobre una temàtica vinculada als àmbits tractats al congrés de Maó.

D’aquesta proposta en diem Congrés Obert, en tant que volem fer arribar les riques aportacions del congrés a les persones que participen a les activitats dels centres d’estudis. Els debats suscitats a partir de les aportacions fetes en forma de ponències i comunicacions van ser molt vius i participatius, fet que ens ha esperonat a impulsar aquesta iniciativa.

Imatge i text recollits en el tríptic divulgador.

 
27
octubre

19:00 h.
La urbanització dispersa a Catalunya: riscos i reptes per a municipis petits / Francesc Muñoz. Ateneu: Av. Pau Casals, 22  Avià. Organitza: Centre d’Estudis d’Avià.
27
octubre

19:30 h.
País, territori i pagesos / Salomó Torres. Museu Comarcal: carrer Josa, 6  Montblanc. Organitza: Centre d’Estudis de la Conca de Barberà.
30
octubre

19:00 h.
Què pot aportar la història a una nova cultura del territori? / Enric Tello. Seu de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal: carrer Hospital, 110  Barcelona. Organitza: Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.
7
novembre

20:00 h.
Turisme, paisatge i ordenació del territori / Joan Nogué. Sala de Cultura Sa Nostra: carrer Aragó, 11  Eivissa. Organitza: Institut d’Estudis Eivissencs.
9
novembre

19:30 h.
País, territori i pagesos / Salomó Torres. Biblioteca Municipal: plaça Escoles, s/n  Sant Martí de Maldà. Organitza: Grup de Recerques de les Terres de Ponent.
15
novembre

19:00 h.
Estratègies de sostenibilitat urbana i inclusió social a la ciutat actual / Francesc Muñoz. Biblioteca de Bellvitge: av. Amèrica, 69  L’Hospitalet de Llobregat. Organitza: Centre d’Estudis de L’Hospitalet.
16
novembre

19:00 h.
Turisme, paisatge i ordenació del territori / Joan Nogué. Sala Cultural de l’Ajuntament  Collbató. Organitza: Associació Cultural del Montserrat.
16
novembre

19:30 h.
País, territori i pagesos / Salomó Torres. Auditori Municipal: carrer Major, 37  L’Arboç. Organitza: L’Arboç Acthiva’t.
17
novembre

19:00 h.
Paisatge i territori al Penedès / Jaume Busquets. Auditori del Vinseum; Museu de les Cultures del Vi: plaça Jaume I, 5  Vilafranca del Penedès. Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs.
21
novembre

19:00 h.
Els espais naturals i agraris i la seva relació amb el paisatge urbà / Jordi Sempere. Centre Jujol – Can Negre: plaça Catalunya, s/n  Sant Joan Despí. Organitza: Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.
23
novembre

20:00 h.
Turisme, paisatge i ordenació del territori / Joan Nogué. Sala de Plens de l’Ajuntament: plaça del Castell, 8  Torredembarra. Organitza: Centre d’Estudis Sinibald de Mas.
23
novembre

19:30 h.
Paisatge i territori / Vicenç M. Rosselló. Extensió Universitària UNED: carrer Ramon Llin, s/n  Ontinyent. Organitza: Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida.
24
novembre

18:30 h.
País, territori i pagesos / Josep Olivas. Recinte de la Fira de l'oli: ctra. de la Galera, s/n  Santa Bàrbara. Organitza: Centre d’Estudis Planers.
30
novembre

19:30 h.
Horta, Picasso i paisatge. Fragments d’una mirada enamorada / Elias Gaston. Biblioteca Artur Bladé i Desumvila: carrer Sant Jordi, 3  Flix. Organitza: Institut Ramon Muntaner i Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.
1
desembre

19:30 h.
La urbanització dispersa a Catalunya: riscos i reptes per a municipis petits / Francesc Muñoz. Casal de Vila-rodona: carrer Enric Benet, 3  Vila-rodona. Organitza: Centre d’Estudis del Gaià.
7
desembre

18:00 h.
Paisatge i territori a la muntanya / Ignasi Aldomà. Sala d’Actes; Casa Cotori: av. Victoriano Muñoz, 22  Pont de Suert. Organitza: Centre d’Estudis Ribagorçans.
13
desembre

20:00 h.
Paisatge, territori i societat / Jaume Busquets. Centre Cultural El Casino: passeig de Pere III, 27  Manresa. Organitza: Centre d’Estudis del Bages.
14
desembre

20:00 h.
La urbanització dispersa a Catalunya: riscos i reptes per a municipis petits / Francesc Muñoz. Col·legi d’Arquitectes: carrer Cos de Gràcia, 38  Maó. Organitza: Institut Menorquí d’Estudis.
14
desembre

19:30 h.
Geografia literària del Camp de Tarragona / Llorenç Soldevila. Casa de Cultura: plaça Cosme Vidal, 5  Alcover. Organitza: Centre d’Estudis Alcoverencs.
14
desembre

19:30 h.
Pla Territorial del Camp de Tarragona / Ferran Miralles. Sala d’Actes de l’Institut d’Estudis Vallencs: carrer Jaume Huguet, 1  Valls. Organitza: Institut d’Estudis Vallencs.
15
desembre

19:00 h.
Geografia literària de Sitges / Llorenç Soldevila. Espai Pere Stämpli: carrer d’en Bosc, 9  Sitges. Organitza: Grup d’Estudis Sitgetans.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
23 d'octubre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat