Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

El mapa geològic permet ensumar la diversitat d'escenaris naturals observats i trepitjats durant la travessa "en vertical". Els colors verdosos denoten formacions del Secundari, del Cretàcic sobretot, i són caracterítiques al Pont. Els materials sedimentaris del Terciari final, les tonalitats beix i grogoses, recobreixen bona part de la meseta anatòlica. També són presents massivament prop de la mar Blanca. En vam tenir el goig complet en les visites a les bòfies càrstiques prop de Korigós. En fi, les tonalitats vermellenques corresponen als mantells de cendres i laves volcàniques, de l'Erciyes i del Hassan, l'erosió diferencial dels quals han donat lloc a la capriciosa microtopografia de la Capadòcia central.

M'he permès remarcar el curs del Kizil Irmak com a referència. [Pau Alegre]

Fragment de: Carte Géologique de l'Europe et des Régions Mediterranéennes = International Geological Map of Europe and the Mediterranean Régions 1:1 500 000; Hannover - París: Bundesanstaldt für Geowissenschaften und Rohstoffe - UNESCO; composició de quatre fulls. Gentilesa de la Cartoteca General UAB..

 

Vegeu també: la presentació del viatge i la foto de família

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
22 d'abril de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat