Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

DESENVOLUPAMENT I SOSTENIBILITAT.
DOS MONS COMPATIBLES?

Curs al Col·legi d'Arquitectes -Carrer Sant Llorenç, 20-22 -Tarragona, del 28 al 30 de juny

 

El curs pretén oferir una àmplia panoràmica als conceptes fonamentals del desenvolupament sostenible, a partir dels objectius i les accions plantejats en les cimeres mundials que han tractat aquests temes i en les reunions derivades (Río, Aalborg, Kyoto, Johannesburg, etc.). Es veurà fins a quin punt i en diferents camps són compatibles desenvolupament i sostenibilitat (població, economia, clima, medi ambient, urbanisme, indústria, salut, etc.), a fi que puguin millorar les condicions de vida de les societats tot respectant la capacitat de càrrega dels ecosistemes. La visió general que el curs pretén oferir depassa la visió ambientalista centrada en la sostenibilitat ecològica per tractar també aquests conceptes des de punts de vista econòmics, socials, espacials i culturals.

 

Coordinador: Josep Oliveras

Col.laboren: Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona i Càtedra de Desenvolupament Sostenible URV-DOW.

La Càtedra de Desenvolupament Sostenible URV-DOW concedirà beques als estudiants que ho demanin d'acord amb els criteris establerts per la Direcció de la Càtedra. Per més informació adreceu-vos al Servei de Gestió de l'Extensió Universitària.

Informació facilitada per la coordinació del curs.

 

PROGRAMA

Dimecres, 28 de juny de 2006

9:00 Demografia i sostenibilitat, Anna Ma. Cabré, demògrafa, catedràtica i directora del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB.
10:30 El canvi climàtic i els possibles efectes en el desenvolupament mundial, Enric Aguilar, climatòleg, membre del Climate Echange Research Group, col.laborador de la WMO (World Metereological Organization).
12:30 Agricultura, alimentació i sostenibilitat, Ignacio Mardiz, economista, expert en Desenvolupament Rural, col·laborador i assessor de l'ONU, la UE i de diferents ONGs.

Dijous, 29 de juny de 2006

9:00 La indústria química i la sostenibilitat, Bernardo Quesada, químic, responsable de Seguretat, Salut i Medi Ambient de DOW Chemical Ibérica.
10:30 Canvi global, biodiversitat i sostenibilitat, Martí Boada, geògraf i naturalista, Premi Global 500 de les Nacions Unides.
12:30 El petroli i el gas natural i els seus impactes en la sostenibilitat de la Terra, Marcel Coderch, enginyer, doctor per l'Institut Tecnològic de Massachussets i secretari de l'Associació per l'Estudi dels Recursos Energètics.

Divendres, 30 de juny de 2006

9:00 Turisme, desenvolupament i sostenibilitat, Onofre Rullan, especialista en turisme i catedràtic de la Universitat de les Illes Balears.
10:30 L'aigua, un recurs bàsic i estratègic per a la sostenibilitat, Germán Bastida, enginyer, especialista en hidrologia, de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua.
12:30 Les polítiques de sostenibilitat, Josep Garriga, responsable de Desenvolupament Sostenible del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.
14:00 Cloenda.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de juny de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat