Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

El Conveni europeu del paisatge, signat a Florència el 20 d’octubre de 2000 per iniciativa del Consell d’Europa i ratificat per un bon nombre de països europeus, reconeix explícitament que “el paisatge és un element important de la qualitat de vida de les poblacions, tant en els medis urbans com en els rurals, tant en els territoris degradats com en els de gran qualitat, tant en els espais singulars com en els quotidians”. El paisatge, acaba concloent el Conveni, “constitueix un element essencial del benestar individual i social”. Conscients d’aquest fet, l’Observatori del Paisatge de Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya es proposen amb aquesta jornada obrir un debat sobre la qüestió, tot partint del convenciment que uns paisatges de qualitat, ben ordenats i gestionats, incidiran positivament en la salut física i mental dels ciutadans i de les ciutadanes, i molt especialment d’aquells sectors més desvalguts. És per això que el seminari posarà un èmfasi especial en aquelles experiències terapèutiques que utilitzen el paisatge per estimular positivament persones amb discapacitats o per integrar sectors socials marginals. L’atenció a la diversitat ha d’esdevenir –també- una peça fonamental en la implementació de les polítiques de paisatge.

 

PROGRAMA

10:00 Inauguració / Joan Nogué, Lluis Sacrest i Marina Geli

10:15 Paisatge i salut / Marina Geli

11:15 Paisatge, confortabilitat i benestar / Enric Pol

12:15 La construcció dels espais de la salut / Itziar González Virós

15:30 El paisatge i la nova salut pública / Josep Lluís de Peray

16:30 Taula rodona / Paisatge i atenció a la diversitat

18:00 Clausura : L’espai urbà, la Llei de barris i la salut / Oriol Nel·lo

Text i imatge recollits del tríptic anunciador. Més informació a observatori@catpaisatge.net

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 de maig de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat