Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

 

La tercera edició de les Jornades d'Avaluació Ambiental en el Planejament Urbanístic i Territorial pretén centrar el seu interès en un aspecte concret del planejament territorial: la implementació de les àrees d'activitat econòmica en el territori.

De fet, en les dues anteriors edicions, i sota el títot de jornades d'avaluació d'impacte ambiental, es va estar discutint sobre els reptes tècnics i polítics de l'aplicació de la Directiva 2001/42-CE. Pensem que ara és oportú treballar per concretar les noves formes de pensar i treballar el territori que ens exigeix l'apticació d'aquesta directiva.

En aquest marc les jornades es plantegen a partir de tres interrogants: On localitzern les noves àrees d'activitat econòmica? Què hi posem en aquestes noves àrees? i Com ho posem?

A on? Per contestar aquesta pregunta ens cal un debat territorial que ens ajudi a reflexionar sobre els avantatges i inconvenients ambientals, territorials i estratègics de fer implantacions d'entitat municipal o mancomunades.

Què hi posem? Malgrat que no s'entrarà en tota la profunditat del tema, ens plantegem qüestions com: indístria pesada? lleugera? terciari? oci? activitats interconnectades?...

Com ho posem? En aquest punt es tractaran temes com la incorporació de criteris ambientals i paisatgístics en la redacció dels plans parcials d'àrees d'activitat econòmica i en la redacció de plans d'urbanització.

 

Dijous, 29 de setembre

10:00  Obertura:Directiva 2001/42-CE per Salvador Milà, Conseller de Medi Ambient i Habitatge, i Lluís Sacrest, Alcalde d'Olot.
10:30  Les actuacions supramunicipals mancomunades de sol industrial: l'estratègia de futur per Joan López, Institut d'Estudis Metropolitans i Regionals.
12:00  Accordo territoriale per l'ambito productivo sovracomunale denominato "San Carlo". Provincia di Bologna amb Alessandro del Piano i Graziella Guaragno, Piano Territoriale di Coordinamento Provinciale.
13:00  Experencias cooperativas en promoción industrial. OARSOALDEA (Euskadi) per Fernando Nebreda, director-gerent de l'Agencia de Desarrollo.

16:00  Propostes catalanes de polígons industrials per a àmbits supramunicipals mancomunats per Ramon Forcada, INCASOL.
17:00  Avaluació ambiental de les implantacions industrials per Rufí Cerdan, Dept. Política Territorial i Obres Públiques.
18:15  Polígons industrials de residu zero i energèticament sostenibles. Experiències internacionals: Industrial Symbiosis (Kalundborg, Dinamarca) per Xavier Elias, Borsa de subproductes de Catalunya.
19:00  Explicació de les experiències pilot que s'estan fent. ECOSIND Representant del Dept. Medi Ambient i Habitatge.
20:00  Taula rodona: Polígons industrials a la Garrotxa. Politger, una necessitat? Una oportunitat perduda? [Acte obert a tothom]

 

Divendres, 30 de setembre

10:00  Iniciatives i instruments de gestió i ordenació del paisatge a Catalunya, per Joan Nogué, Catedràtic de Geografia Humana i Director de l'Observatori del Paisatge.
11:30  La regulació de les activitats econòmiques a la reserva de la biòsfera de Menorca, per Eulàlia Comas, coordinadora de la Reserva de la Biòsfera de Menorca del Consell Insular de Menorca.
12:30  La consideració dels aspectes ambientals i paisatgistics en el disseny de nous polígons: El cas del pla parcial industrial de Balsareny, per Antoni Ferran, ambientòleg.

15:30  El cas dels poligons petits, per Margarita Urbano, arquitecta.
16:30  Com es poden implementar els criteris paisatgístics i ambientals en els polígons industrials ja existents?, per Albert Cortina, Advocat i codirector del Master en Intervencio i Gestió del Paisatge a la UAB.
18:00  El Master en ecologia industrial: una nova proposta de formació, per Xavier Gabarrell, Director de l'ICTA.
19:00  Cloenda de les jornades. Oriol Nel·lo, Secretari de Planificacio Territorial. Miquel Nogué, President del Consell Comarcal de la Garrotxa.
20:00 Taula rodona: Les noves àrees d'activitat econòmica de la Vall del Riudaura en el tram d'Olot: compatibilització d'usos i integració en l'espai natural [Acte obert a tothom]

Informació recollida del tríptic anunciador.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
9 de setembre de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat