Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  
   

 
Paisatges incògnits, territoris ocults: les geografies de la invisibilitat
III Seminari Internacional sobre Paisatge.
 
A Olot, els dies 20, 21 i 22 d'octubre de 2005
 

 

 

La III Edició del Seminari Internacional sobre Paisatge es vol seguir caracteritzant per tractar la temàtica del paisatge des d'una perspectiva interdisciplinària, oberta i innovadora. Enguany pretenem endinsar-nos en un tema molt poc explorat, certament complex, però, alhora, molt evocador i suggeridor, que hem titulat Paisatges incògnits, territoris ocults: les geografies de la invisibilitat. Vet aquí una temàtica d'interès compartit, entre d'altres, per disciplines com la filosofia, l'art, la literatura, l'arquitectura, l'urbanisme i la geografia. Des d'aquests i altres camps del coneixement, el seminari s'aproparà a una temàtica paisatgística que va del més abstracte al més concret i d ela reflexió teòrica a la pràctica professional. Es tracta d'analitzar i d'interpretar aquells paisatges que, per diverses circumstàncies, passen desapercebuts i no són considerats pels esudiosos ni contemplats pel comú dels mortals, ja sigui per la seva marginalitat, per la seva obsolescència, per la seva raresa, per la seva invisibilitat o per d'altres raons. Donada l'especificitat de la temàtica, també s'han programat una sèrie d'activitats paral·leles, com un espectacle de música i poesia, una exposició plàstica i una sessió de cine-club.

   

 
Les intervencions dels dotze conferenciants s'anuncien en anglès, francès, espanyol i català. Les conferències d'obertura i de clausura aniran a càrrec de Joan Nogué i Oriol Nel•lo, respectivament.

Lloc de realització: Olot, Casal Marià (davant de l'Ajuntament)  /  Preu de la matrícula: 140 € (estudiants universitaris 90 €)  /  Matriculació: CUIMPB - Centre Ernest Lluch / Edifici de l'Antic Teatre. CCCB / Montalegre 5 / 08001 Barcelona / www.cuimpb.es / Directors del curs: Joan Nogué i Margarida Castañer.

Text de presentació i fotografia recollits del políptic anunciador.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
4 de setembre de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat