Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

El Centre d'Estudis Molletans presenta enguany unes jornades de tardor amb un títol ben suggerent i, per altra banda, de ben actualitat: el Baix Vallès, és una realitat o és una ficció?

Hem volgut convidar experts en organització territorial perquè ens ajudin a conèixer més arguments a favor, i en contra, que també n'hi ha, sobre una comarca natural, històrica, econòmica i de serveis. Des de Mollet ens sentim motivats per iniciar aquest debat públic, i no només amb experts, sinó també amb persones que, a causa de les seves activitats i ocupacions laborals diàries, ja tenen un plantejament clar sobre què és el Baix Vallès.

Crec que el Centre d'Estudis Molletans, un centre d'estudis dinàmic i multidisciplinar, és ben oportú en plantejar ara aquest debat. Hi ha diversos informes, elaborats per geògrafs, arquitectes i professors universitaris, que han de servir perquè aviat se'n parli al Govern i al Parlament de Catalunya. Com a alcalde, desitjo que la futura llei que ha anunciat el Govern català, que ha de reordenar el nostre territori, sigui respectuosa amb les realitats i les identitats locals, però també que esperoni, dinamitzi i faciliti la mancomunitat de serveis, en benefici de la demanda, creixent, dels ciutadans i d'una major eficiència en la gestió dels sempre escassos recursos públics.

Us convidem, doncs, a un debat que serà ben engrescador i de plena actualitat.

[Josep Monràs i Galindo, Alcalde de Mollet del Vallès i president del Centre d'Estudis Molletans]

 

 

 

Informació obtinguda en el díptic anunciador.
 

VII Jornades
del Centre d'Estudis Molletans
Tardor 04

El Baix Vallès: realitat o ficció?

Divendres, 22 d’octubre

19:00 Benvinguda i presentació, a càrrec de Josep Monràs alcalde i president del CEM, i de Ma. Àngels Suárez, directora del CEM
19:15 El Baix Vallès, dins de la proposta de racionalització municipal a Catalunya / Josep Roca i Cladera, professor d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Dissabte, 23 d’octubre

10:00 Interrogants sobre el Vallès / Joan Tort i Donada, professor de Geografia de la Universitat de Barcelona.
11:00 Planificació territorial de la regió metropolitana / Juli Esteban i Noguera, director del Programa de Planejament Territorial de la Generalitat de Catalunya.
13:00 Col·loqui El Baix Vallès a debat amb Antoni Cornellas i Aligué, gerent del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Martí Fabré i Pocurull, president de la Fundació Privada Hospital de Mollet; Oriol Fort i Marrugat, regidor de l’Ajuntament de Mollet del Vallès; Josep Gordi i Serrat, professor de Geografia de la Universitat de Girona; Josep Mas i Castellsagué, director de El 9 Nou del Vallès Oriental; Ferran Pérez i Gómez, president del Centre d’Estudis Santfostencs - Amics de Cabanyes; Antoni Porta i Benezet, Associació de Comerciants Gran Centre de Granollers, moderats per Ramon Torrents i Panés director de Contrapunt, diari de Mollet.

Diumenge, 24 d’octubre

10:00 – 14:00 Excursió guiada amb autocar : Un tomb pel Baix Vallès, a càrrec de membres dels centres d’estudis del Baix Vallès.
Lloc de sortida: Casa de la Vila (plaça Major, 1)

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
18 d'octubre de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat