Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

La societat catalana es troba davant una cruïlla històrica. La intensitat del canvi demogràfic, cultural, econòmic i tecnològic a principi del segle XXI és d’un abast tan considerable que aquesta afirmació no pot semblar gens exagerada. Es per això que 1’Institut d’Estudis Catalans, com a primera acadèmia científica, humanística i lingüística del país, es proposa dedicar gran part de la seva atenció, durant el curs acadèmic 2004-2005, a la consideració dels esdeveniments i problemes que ens afecten com a poble i com a ciutadania constitutiva de la nostra nació.

A fi i efecte d’assolir aquesta tasca, l’IEC ha convocat un conjunt d’estudiosos i professionals molt qualificats perquè presentin públicament les seves reflexions, propostes i conclusions i les sotmetin a l’escrutini i la discussió. D’aquesta manera s’encetarà un debat i una reflexió que sens dubte seran intensos i profitosos, no solament per a la comunitat intel•lectual i acadèmica catalana sinó també per a la mateixa ciutadania. En aquest marc es tractaran globalment i crítica un conjunt de temes cabdals per al nostre país avui i en el futur proper que s’albira: la demografia, les migracions, la salut pública, la cultura – incloent-hi un dels seus components més crucials: el lingüístic –, la ciència, l’economia i el mercat de treball. Una taula rodona final, amb la participació d’un nombre considerable de membres de l’Institut, clourà la sèrie de conferències i col•loquis. Assolirem així una visió de la nostra complexitat com a societat i entendrem millor, més lúcidament, les tasques que ens esperen durant els propers anys.

 

 

 

 

 

Totes les conferències es faran a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans i començaran a les 19 hores.
L'accés a les conferències és lliure i gratuït.
Informació : informacio@iecat.net

 

dilluns, 18 d’octubre : Població i salut, per Josep Laporte, membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC.

dimecres, 10 de novembre : Immigració: gent i país, per Jordi Pujol, antic president de la Generalitat de Catalunya.

dimecres, 22 de desembre : El futur de la llengua catalana, per Josep Ma. Castellet, escriptor i editor.

dimecres, 19 de gener : La població a Catalunya: perspectives per al segle XXI, per Anna Cabré, directora del Centre d’Estudis Demogràfics i catedràtica de Geografia Humana (UAB).

dimecres, 16 de març : El futur del treball com a factor de socialització i cohesió social a Catalunya, per Oriol Homs, director general de la Fundació Centre d’Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània (CIREM).

dimecres, 30 de març : El territori: dinàmiques i polítiques, per Oriol Nel·lo, secretari de Planificació Territorial de la Generalitat de Catalunya.

dimecres, 20 d'abril : Catalanisme, nacionalisme i segle XXI, per Josep Ma. Puig Salellas, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC.

dilluns, 9 de maig : Debat : Perspectives del segle XXI: població, societat i país, amb Eva Serra, Secció Històrico-Arqueològica; Lluís Garcia i Sevilla, Secció de Ciències Biològiques; Salvador Reguant, Secció de Ciències i Tecnologia; Salvador Giner, Secció de Filosofia i Ciències Socials i director del cicle, i Vicent Pitarch, Secció Filològica.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
28 de febrer de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat