Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Els esforços i els recursos destinats a la recerca són un dels indicadors que es tenen en compte per valorar el desenvolupament de les societats. D'altra banda, sembla evident la transcendència d'aquesta activitat en la consolidació dels països.

En aquest context, l'Institut d'Estudis Catalans organitza aquest cicle de conferències - col•loqui, amb l'objectiu de facilitar el debat sobre la recerca i ajudar a establir les directrius que condueixen el país als llocs capdavanters de benestar, progrés i desenvolupament social.

Personalitats destacades en el món de la recerca ens presentaran aquest tema des de diversos àmbits de la ciència i la innovació, i des dels diferents punts de vista i interessos de la societat catalana.

 

 

 

Totes les conferències es faran a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans i començaran a les 19 hores.
L'accés a les conferències és lliure i gratuït.
Informació : informacio@iecat.net

 

 

dilluns, 17 de novembre : Recerca i innovació, per Joan Majó, president del Consell General de l'associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

dimecres, 10 de desembre : Per una recerca de qualitat: com augmenar el nombre d'investigadors a Catalunya?, per Salvador Barberà, director d'ICREA.

dijous, 22 de gener : La recerca a Catalunya dins d'Europa, per Rolf Tarrach, professor del Departament d'Estructura i Constituents de la Matèria (UB)

dijous, 19 de febrer : La integració de la recerca a Europa: quan serà possible?, per Enric Banda, secretari general de la Fundació Europea de la Ciència.

dijous, 18 de març : Els equipaments de la recerca, per Ramon Pascual, professor del Departament de Física (UAB)

dijous, 15 d'abril : La investigación: fuerza productiva y creación cultural, per Manuel Castells, professor de la UOC i president de la Comissió Científica de l'IN3.

dilluns, 17 de maig : Debat : Perspectives del segle XXI, recerca i país, amb Santiago Riera, Secció Històrico-Arqueològica; Jaume Bertranpetit, Secció de Ciències Biològiques; Carles Solà, Secció de Ciències i Tecnologia; Joan Vilà, Secció de Filosofia i Ciències Socials, i Joaquim Rafel, Secció Filològica.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
17 de novembre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat