Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z
de Socis i de Sòcies;  de Col·laboradors i
de Col·laboradores;   la Junta de Govern
 
 

 

 

 

 

 

 

L'Ebre i Miravet amb el castell, una bona mostra de l'excel·lència d'Antoni Casulleras com a dibuixant.

 

 

      [...més semblances]

 
Antoni Casulleras i Fontova
 Barcelona 1942 – 2008

Aportacions


Fill i veí de Gràcia, estudià peritatge mercantil als Germans de la Salle Josepets i cursà estudis de pintura a l’Escola Massana. D’ofici, fou tipògraf i impressor.

A principis dels anys seixanta, juntament amb altres companys, organitzà cursets de català a la seu de l’Orfeó Gracienc. Va ser un gran aficionat al muntanyisme, esport que practicà sempre, fins gairebé la seva mort, amb el Grup Excursionista de l’Orfeó Gracienc (GEOG), secció que presidí entre els anys setanta i vuitanta. Durant força anys, hi organitzà sortides a la muntanya, àmpliament documentades.

Fou també un gran amant de la fotografia. Amb els anys arribà a formar un resum geogràfic de 6.000 diapositives aproximadament, que formen part del seu llegat, així com una extensa biblioteca de temes de geografia i història.

Antoni Casulleres va ser un bon dibuixant. Part del seu temps lliure l’esmerçà en el dibuix i la pintura, fins aconseguir de plasmar, amb el llapis, la ploma o l’aquarel·la, una visió àmplia de la vila de Gràcia -carrers, places, monuments...- i de molts indrets de la nostra geografia. D'ençà el seu traspàs se celebra el "Concurs de dibuix i pintura Antoni Casulleres", organitzat per la nova Associació de Veïns de la Plaça del Diamant i entorn. Enguany assolirà la tercera edició en data de 6 de juny. [Angelina Blasi]

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
14 de gener de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat