Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z
de Socis i de Sòcies;  de Col·laboradors i
de Col·laboradores;   la Junta de Govern
 
     
Magí Travesset i Queraltó
 Barcelona, 1927 – 2007

Aportacions

Enginyer civil i arqueòleg. Va desenvolupar una gran activitat a la Comissaria Provincial d’Excavacions Arqueològiques de Barcelona, on fou ajudant i deixeble de Josep de C. Serra-Ràfols, entre 1950 i 1962. Va participar en nombroses excavacions a Barcelona (necròpolis paleocristiana de l’avinguda de la Catedral, necròpolis romana de la plaça Villa de Madrid i subsòl de la plaça del Rei), arreu de Catalunya i al País Valencià.

Fou membre de la Sociedad Española de Antropología, Etnografía y Prehistoria, secretari de la Secció de Ciències del Club d’Amics de la Unesco i de la comissió organitzadora de les Assemblees Intercomarcals d’Estudiosos, en la qual fou cosecretari amb Josep Iglésies.

Des de 1990 formava part del Centre d’Estudis Ignasi Iglésies, on ha esdevingut un referent de l’arqueologia local i on ha desenvolupat una gran feina de recerca, divulgació i conservació del patrimoni de Sant Andreu de Palomar, en especial del Rec Comtal i el molí i aqüeducte romans. Ha publicat treballs a la revista Finestrelles d’aquest centre d’estudis.

 

 
A títol pòstum li fou concedit el III Premi Recercat en reconeixement a la seva vinculació a entitats i centres d’investigació arqueològica a Barcelona. [Enric Bertran]

 

[...més semblances]

 
Mapa de Barcelona de Gaspar Bailieu del segle XVIII. Hi és representat el recorregut del rec Comtal, que prenia les aigües del Besòs, regava els conreus de prop de Barcelona i mirava de satisfer la demanda creixent de la ciutat.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de febrer de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat