Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

 

 

Ens plau reproduir la nota de premsa difosa per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

 

 

El Nomenclàtor dera Val d’Aran és el resultat de la col·laboració entre l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia aranesa dera lengua occitana (IEA-AALO) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Recopila i oficialitza 3 450 noms de lloc de la Val d’Aran revisats, validats i aprovats per l’IEA-AALO i que formen part de la base toponímica de l’ICGC. També els posiciona sobre cartografia de detall de l’Institut.

El Nomenclàtor, que és fruit de la col·laboració interadministrativa, és un instrument oficial de referència que contribuirà, d’una banda, a conèixer i difondre les formes adequades dels noms de lloc i la seva localització sobre el seu territori, i d’una altra, a la preservació de la toponímia com un bé intangible, com a testimoni d’esdeveniments històrics i com a reflex d’una cultura viva que continuarà evolucionant.

En resulta un compendi bàsic i oficial de consulta dels noms de lloc perquè l’Administració i el món empresarial designin, etiquetin i fitxin els noms de lloc de manera normativa.

Aquest Nomenclàtor és la culminació d’un treball acurat i sostingut en el temps que es va dur terme els anys 1984-1991 i va comptar, per al recull de la toponímia de la Val d’Aran, amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran que la revisar i validar per a ser incorporada a les sèries cartogràfiques institucionals de l’Institut.

L’antecedent d’aquesta obra és el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya (publicat el 2003 i revisat el 2009), coordinat per la Comissió de Toponímia de Catalunya, supervisat per l’Institut d’Estudis Catalans i aprovat pel Govern de la Generalitat. L’obra, que oficialitzava més de 52 000 topònims (dels quals 1.011 de la Val d’Aran), es va convertir en referència tant per la seva pròpia temàtica com pel seu caràcter pioner en incorporar el corpus toponímic a la cartografia i així facilitar la localització.

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 de desembre de 2019
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat