Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

 

 

Ens plau reproduir la nota difosa per l'Fundació Món Rural de Catalunya al seu Butlletí.

 

 

 

La Fundació Món Rural (FMR), que treballa per la valorització de les zones rurals de Catalunya i el seu progrés econòmic i social, demana que es revisi el nomenclàtor de població que elabora l’Instituto Nacional de Estadística (INE), en el qual hi ha detectat nombrosos problemes i incorreccions a l’hora d’identificar els nuclis i les entitats de població, fet que suposa freqüents confusions i dificultats pel que fa a l’ús del nomenclàtor per al finançament local, la planificació territorial, la legislació urbanística i la pròpia legislació que afecta els municipis.

Com a proposta de revisió d’aquesta eina bàsica de descripció de les formes de poblament del territori, la Fundació ha elaborat un estudi sobre la Vegueria del Camp de Tarragona, que s’ha presentat aquest dimecres 4 de desembre al Palau Bofarull de Reus. En aquest estudi s’han identificat 185 entitats de població (pobles i altres àmbits geogràficament i històricament ben diferenciats), que inclouen 278 nuclis, esmenant així el nomenclàtor actual i les nombroses incorreccions.

Revisa el Nomenclàtor del Camp de Tarragona aquí

Consulta l'annex cartogràfic de l'estudi aquí.

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 de desembre de 2019
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat