Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.

 

 

 

 

 

Aquesta mostra és una oportunitat singular per explorar el camí conjunt entre la Biennal i l’AMB, i alhora és un homenatge a la tasca divulgativa d’ambdues institucions que vol transmetre a la gent de quina manera s’ha treballat el paisatgisme des de l’òptica professional al llarg de les últimes dues dècades. D’aquesta manera, el públic general podrà fer-se un esquema molt gràfic sobre l’evolució dels projectes d’espai públic des de fa 20 anys fins a l’actualitat, prenent consciència i sensibilitat cap al paisatge metropolità actual, marcat per una aposta clara cap als espais verds urbans i una infraestructura verda metropolitana.

Paisatge de Fons és una exposició que mostra el recorregut conjunt de l’AMB i el simposi a través de les 89 actuacions de l’entitat metropolitana recollides en els catàlegs de la Biennal de Paisatge, que enguany celebra el 20è aniversari. Aquest simposi s’ha entès des del principi com un lloc de trobada on es conjunten simultàniament docents, professionals i administració pública per impulsar un esdeveniment singular i de referència a escala internacional.

 

Text i imatge rebuts de l'AMB.
Es podrà visitar a l’Espai Mercè Sala fins a finals de Setembre.

 

 

L’exposició ensenya l’extens arxiu documental format per un gran volum de publicacions que tenen gran valor històric. Per una banda, el visitant podrà fer un viatge en el temps a través dels més de 30 exemplars històrics editats per l’AMB durant els últims 50 anys (com les memòries del Pla Director de l’Àrea Metropolitana de Barcelona del 1996). Per una altra banda, també es podrà visualitzar la col·lecció dels 5 llibres d’Espai Públic (amb la recent edició de Re-Visions de la Barcelona metropolitana), així com 89 extractes dels catàlegs de les 9 últimes Biennals amb les obres seleccionades de l’AMB al Premi Rosa Barba.

Noemí Martínez, Cap de Secció de Projectes i Disseny Urbà de l’AMB, afirma que l’AMB ha estat present en la Biennal des dels seus inicis i ambdues institucions han realitzat un camí conjunt en la divulgació de la teoria i la praxis en el món el paisatgisme.” Afegeix que “Paisatge de fons” posa en valor els arxius documentals i el seu important paper en la divulgació i generació de coneixement; mostra la tasca realitzada per l’AMB en la construcció de l’espai públic i el paisatge metropolità; ofereix al visitant un espai de consulta i reflexió; i alhora dona la possibilitat d’endur-se’n part en forma de dossier contribuint a que el contingut teòric viatgi i inundi la ciutat.”

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
27 de juliol de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat