Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   ═ndex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   ═ndex
Aquesta comunicaciˇ o convocat˛ria Ús endarrerida, depassada o debolida. Us l'havÝem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interŔs. Si mÚs no, us l'hem reservat com a record hist˛ric.

 

 

 

 

 

L'ICGC ha posat en marxa una nova aplicaciˇ web, el Comparador hist˛ric del territori, que permet explorar l'evoluciˇ de qualsevol punt de Catalunya des de 1945 fins a l'actualitat.

El visor facilita la comparaciˇ de dues maneres: situant en paralĚlel les ortofotos del punt escollit dels anys que interessin, amb la possibilitat tambÚ de visualitzar el mapa topogrÓfic; o bÚ fent un escombratge de la imatge des del botˇ central, per visualitzar els canvis d'un punt concret.

 

Text i imatge rebuts de l'Institut CartogrÓfic i Geol˛gic de Catalunya (ButlletÝ 81, notÝcia 253).

 

 

Una vegada seleccionades el tipus d'imatges que es vol comparar, l'aplicaciˇ permet crear un gif per mostrar l'evoluciˇ d'aquell punt del territori de manera animada. Amb aquesta seqŘŔncia es visualitzen aspectes hist˛rics del nostre paÝs, aixÝ com l'evoluciˇ i la urbanitzaciˇ del territori. Es tracta d'una eina que resulta molt ˙til en Ómbits tŔcnics, com ara l'urbanisme, la hist˛ria o la gestiˇ del territori i tambÚ per a la ciutadania en general, donat el seu carÓcter visual.

Una altra funcionalitat destacada Ús el botˇ "enllaša" que facilita l'enllaš al visor centrat en l'Órea que se selecciona i que proporciona el codi html per poder inserir en altres pÓgines web.

 
  l'Ómbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
22 de maig de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrÚs.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat