Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.

 

 

Exposició

 

PAISATGES GEOLÒGICS DE CATALUNYA,
UNA MIRADA FOTOGRÀFICA
A LA GEOLOGIA DE CATALUNYA

 

Lloc: Seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc, Barcelona
Dies: Del 19.04.2018 al 15.06.2018
Horari: De dilluns a divendres, de les nou del matí a les sis de la tarda

 

Les imatges de l'exposició també es poden visualitzar al Geoíndex - Paisatges geològics.

 

 

L'ICGC hostatja l'exposició "Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia de Catalunya" des del 19 d'abril fins al 15 de juny de 2018.

Els visitants gaudiran de 50 fotografies, fetes per Jordi Lluís Pi (fotògraf de la Societat Catalana de Fotògrafs de la Natura), que busquen apropar i donar a conèixer la diversitat del paisatge geològic de Catalunya mostrant la varietat cromàtica, de textures i de formes que el conformen. Cada fotografia s'acompanya d'un text divulgatiu que ens descriu la geologia de cada indret, revisat pel geòleg Isaac Camps.

 

 

Catalunya té una geologia excepcional i una riquesa de paisatges notable. A l'important diversitat orogràfica se li uneix l'excepcional valor científic de molts paratges. És difícil destacar-ne uns per sobre d'altres, però a tall d'exemple citem el Cap de Creus pel seu valor patrimonial com a registre de processos geològics endògens, el Congost de Mont-rebei pel seu interès tectònic i estratigràfic i el relleu glacial d'Amitges i els Encantats per la seva geomorfologia. Aquests tres indrets són una mostra de la importància paisatgística i científica del nostre país.

 

 

L'exposició l'organitza la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura de la Institució Catalana d'Història Natural, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Amb aquesta iniciativa els ciutadans de Catalunya poden gaudir de la visió dels diferents paisatges que ens envolten i prendre consciència del nostre ric patrimoni natural.

 

Text i imatge rebuts de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Butlletí 79, notícia 243).

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
23 d'abril de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat