Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 

Ens plau reproduïr la notícia de l'acte d'homenatge de l'IEC a Pere Verdaguer publicada al seu Butlletí de març de 2018.

 

 

L'Institut d'Estudis Catalans ret homenatge a Pere Verdaguer

 

L’Institut d’Estudis Catalans va celebrar el 8 de març una sessió en memòria de Pere Verdaguer i Juanola, membre de la Secció Filològica de l’IEC, que va morir l’any passat. El president de l’IEC, Joandomènec Ros, va inaugurar la jornada, que va cloure la presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, M. Teresa Cabré.

"Pere Verdaguer i l’Institut d’Estudis Catalans" va ser la primera ponència de la sessió, a càrrec de Joan Veny. August Bover va parlar de Verdaguer i la innovació narrativa, Joan Peytaví va tractar la seva relació amb el dialecte septentrional i Alà Baylac-Ferrer es va centrar en els estudis catalans a la universitat.

Després d’una actuació musical de Leslie Marlet Salvador, Miquela Valls va dedicar una ponència a Pere Verdaguer i l’ensenyament del català. A continuació, Jordi Gallofré va relatar els seus records d’infantesa i de l’exili, i l’acte va finalitzar amb la intervenció de Jordi Mir, titulada "Pere Verdaguer, una flama de la llengua a la Catalunya del Nord".

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
3 d'abril de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat