Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.

 

 

 

 

El Diccionari terminològic de teledetecció de Xavier Pons i Anna Arcalís (consultable en línia com a part dels Diccionaris cartogràfics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya difosos pel TERMCAT) ha estat actualitzat i esmenat pels autors amb les dades disponibles fins al febrer de 2018.

Es tracta de la segona actualització d’aquest diccionari publicat l’any 2012, que ja va ser actualitzat també pels autors el març del 2015. Ara s'hi han afegit 48 termes nous, s’han modificat les denominacions d’11 termes i s’ha actualitzat la informació terminològica i enciclopèdica de 171 termes més. Els 2.214 termes que conté actualment, doncs, són una exposició exhaustiva del desenvolupament i els reptes actuals i futurs de la teledetecció, de manera que permeten tant introduir-se en aquesta disciplina com aprofundir-hi coneixements, sempre amb la seguretat que es tracta d’informació vigent.

A més, en l’aspecte lingüístic s’ha adaptat el conjunt del diccionari a les modificacions ortogràfiques introduïdes per l’Institut d’Estudis Catalans a finals del 2016, fet visible sobretot en compostos com ara geoestacionari o corregistrar, però també en formes del tipus geoidal. Com a tast de la informació que conté, podeu consultar els termes teledetecció, MeteoSat o absortància.

Text subministrat pels serveis de premsa de TERMCAT.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
14 de març de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat