Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.

 

 


Nota i imatge difosa per El Nacional.cat.

 

 

Durant aquest mes de març, els alumnes japonesos del curs equivalent a primer de batxillerat s'estan sotmetent als exàmens de final de curs, i la professora catalana d'una universitat de Kyoto, Rosalia Àvila [i consòcia nostra de fa molts anys], ha destacat aquest dimarts [13 de març] el gran coneixement de la situació política a Catalunya per part dels mestres del país. Àvila ha penjat al seu perfil de Facebook una fotografia d'un examen de Geografia on es demana als estudiants que assenyalin el nom de 4 regions europees, una de les quals és Catalunya.

La professora destaca la precisió de la pregunta, on es donen dues pistes per saber que es tracta de Catalunya. La primera destaca la gran indústria del territori com una de les àrees més pròsperes del país en aquest sentit. I la segona és el resultat de les passades eleccions del 21-D, on les forces independentistes van aconseguir la majoria absoluta al Parlament.

Cal destacar també que aquest examen es va fer aquest dissabte passat a una escola de Kyoto, de nivell acadèmic alt.

Àvila resideix al Japó des de l'any 2000, quan va començar a donar classes a la universitat de Konan, a Kobe. Des del 2013 és professora associada a la universitat de Doshisha, a la mateixa ciutat de Kyoto.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
14 de març de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat