Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

I Congrés sobre Transhumància
i Camins Ramaders de Catalunya

 

7, 21 i 28 d'octubre de 2016

Lleida, Santa Margarida i els Monjos i Tremp

 

 

 

 

 

 

 

Programa: Podeu consultar el programa en aquest enllaç.
Inscripcions: L’acte és gratuït i cal formalitzar la inscripció en el formulari d'aquest enllaç.
Si teniu qualsevol problema us podeu posar en contacte amb la Fundació del Món Rural al correu electrònic transhumancia@fmr.cat o al telèfon 973229360.

Organitzen: Fundació del Món Rural i Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i l'Aran.

 

 

L’organització del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya té com a principal objectiu posar en valor la transhumància i la xarxa de camins ramaders de Catalunya. La principal tasca del congrés és poder generar línies de treball consensuades entre tots els sectors implicats en la transhumència, ramaderia extensiva i camins ramaders. S'ha convocat a aquest espai participatiu i de debat a representants del camp de la recerca científica i acadèmica, als usuaris que practiquen aquesta activitat, els promotors de nous usos de les infraestructures i la població en general. La trobada tindrà lloc els propers 7, 21 i 28 d'octubre a Lleida, Santa Margarida i els Monjos i Tremp.

Es tracta d'un congrés obert, que dibuixi els eixos temàtics generals amb aportacions troncals d’experts reconeguts que donin cos a cadascun dels àmbits de treball i aportacions complementàries mitjançant comunicacions i pòsters presentats des del món acadèmic i/o amateur, de Catalunya i de fora. Com a objectius secundaris:

  1. Aprofundir en el coneixement dels camins ramaders, la transhumància i la ramaderia extensiva com a sistema econòmic, social i cultural amb un fort impacte en el territori.
  2. Afavorir l’intercanvi de coneixements i d’experiències i la col·laboració entre els actors socials implicats: ramaders, estudiosos, tècnics de l’administració, població de les àrees ramaderes i dels llocs on hi ha camins ramaders.
  3. Establir criteris i prioritats per tal d’estimular la recuperació i garantir el manteniment d’aquest patrimoni natural i cultural.
  4. Sensibilitzar la societat sobre el valor sociocultural i ambiental d’aquestes activitats i el seu interès com a instruments per afavorir l’equilibri territorial i la biodiversitat.

El congrés s’estructura en els àmbits temàtics en el que s’ha estructurat l’activitat del grup de treball:

  1. 7 d'octubre Lleida: Eix 1. Els camins ramaders. La infraestructura de les xarxes transhumants, els equipaments associats, el marc legal, la gestió i la planificació de les actuacions de manteniment i millora.
  2. 21 d'octubre Santa Margarida i els Monjos: Eix 2. Usos complementaris. Aprofitament turístic. Recuperació i valorització d’un patrimoni cultural i natural.
  3. 28 d'octubre Tremp: Eix 3. Activitat i usos transhumants. L’activitat ramadera transhumant a Catalunya, situació i propostes de millora. El futur de la ramaderia extensiva. La PAC

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada l'
4 d'octubre de 2016
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat