Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 
 

 

El consoci Juan M. Garcia Ferrer ens fa notar l'interès dels articles que la professora Josefina Gómez Mendoza publica de fa poc a la revista Ahora, "periódico semanal independiente de política, economía y cultura", editada a Madrid. Certament, els escrits de la nostra sòcia honorària desvetllaran opinió en els lectors. Us els recomanem:

Árboles de Madrid,
15/04/2016 - Número 29

La exagerada vida de la Celulosa de Pontevedra,
03/06/2016 - Número 36

En el primer article, la professora Gómez Mendoza insisteix en considerar la població arbòria com a patrimoni de la ciutat, de manera que la política ambiental urbana se n'hauria d'ocupar activament, sense defallir a causa de la crisi econòmica imperant. En el segon article, assenyala la manera expeditiva i descarada com el govern de Rajoy, en funcions, ha prologat per seixanta anys la concessió de la planta de producció de cel·lulosa ENCE, l'impacte "fastigós" de la qual ha estat denunciat per tothom, des dels moviments urbans pontevedresos fins al Tribunal Suprem.

Hem recollit les il·lustracions a les planes dels articles esmentats. El fotomuntatge és d'Álvaro Valiño. La fotografia de la capçada d'arbre és de Thinkstock.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada l'
29 de juny de 2016
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat