Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

SIMPÒSIUM DE JOVES INVESTIGADORS EN GEOGRAFIA

 

 

Barcelona, 26 a 28 d’octubre de 2016

 

 

Entre la diversitat i la integració: la resiliència dels estudis en Geografia

 

La Geografia acadèmica actual reflexa la crisi que viu la nostra societat. Els referents de la nova generació de geògrafs són diferents dels que van tenir els nostres predecessors i això es tradueix en els temes i els enfocaments de la Nova Geografia. Ens trobem en un moment de transició entre la nova visió i la tradicional que ofereix elements de debat i reflexió.

En el Simpòsium de Joves Investigadors en Geografia volem participar en aquest debat que, pensem, no ha de desenvolupar-se amb clau disciplinar sinó més enllà. Malgrat la crisi dels estudis en Geografia, la nostra disciplina encara té potencial explicatiu del món contemporani. I aquest resideix precisament en el seu caràcter transversal, en la d’un relat propi construït en base a les fecundes relacions que estableix amb totes les seves disciplines afins, tant socials com naturals. Per això convoquem la reunió sota el lema Entre la diversitat i la integració: la resiliència dels estudis en Geografia.

Reconeixem la creixent complexitat i incertesa del nostre món i apostem per una Geografia que es converteixi en una eina de comprensió i actuació per millorar-lo. Per això és primordial generar un coneixement científic actualitzat, que s’adeqüi als reptes de la societat d’avui. Estem convençuts de que les preguntes importants es generaran en les fronteres disciplinàries i, per això, seran benvingudes les aportacions amb una aproximació transdisciplinar que provingui dels joves investigadors en Geografia, Ciències Ambientals, Història, Sociologia, Geologia, Biologia, Economia, Antropologia, Física, Ciències Polítiques, Química, etc.

Els resums tindran una extensió d’entre 100 i 500 paraules i contindran 5 paraules clau. Hauran de ser enviats a info.sijig@gmail.com Seran acceptats textos escrits en espanyol, català, portuguès, francès, italià i anglès. L’idioma principal del Simpòsium serà l’espanyol.

Dates clau:
Enviament de resums: fins l’1 de maig
Acceptació dels resums: 1 de juliol
Enviament dels textos complets: fins l’1 d’octubre
Publicació del programa: 15 d’octubre

Organitzen: Estudiants del Programa de Doctorat en Geografia, Planificació Territorial y Gestió Ambiental (Universitat de Barcelona)

 

 

Consulteu la documentació d'aquest esdeveniment acadèmic al web del Simposi.

 

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada l'
29 de març de 2016
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat