Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

JORNADA

LA GOVERNANÇA I LA GESTIÓ INTEGRADA
DEL LITORAL A CATALUNYA

Reptes tècnics i normatius

 

Els darrers anys s’estan produint canvis rellevants en el marc polític i normatiu relatius a l’ordenació i la gestió del litoral català. Una franja del nostre territori –amb més de 800 quilòmetres de longitud- amb una elevada densitat demogràfica i urbana, i on es concentra bona part de l’activitat econòmica del nostre país. Un territori –el litoral- regit per un fràgil equilibri entre les dinàmiques marines i terrestres i que, malgrat el procés d’urbanització de les darreres dècades, manté espais d’alt valor ambiental i paisatgístic. Un territori ric i complex i amb una especial vulnerabilitat davant de fenòmens com el canvi climàtic. La jornada que es presenta té un doble objectiu. D’una banda, analitzar els aspectes claus de les recents iniciatives polítiques i normatives a escala europea, estatal i catalana, que afecten el nostre litoral. De l’altra, fer una reflexió estratègica sobre com articular una gestió integrada del litoral de Catalunya, oferint una nova mirada en relació a les possibilitats normatives, però també sobre el seu sistema de governança (en el qual participen múltiples actors institucionals, econòmics i de la societat civil).

La jornada, organitzada conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona, a través del Grup de Recerca Interfase (Departament de Geografia), el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans, s’adreça a un públic ampli, interessat en els aspectes tècnics i normatius de a gestió integrada del litoral. Aquest acte s’inscriu en el marc del projecte de recerca “Estratègies innovadores de governança basades en l’enfocament ecosistèmic per a la resiliència de les costes (INN-COASTS)”, finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat (CSO2012-32148).

L’assistència a aquest acte és gratuïta, però les places són limitades i es requereix inscripció prèvia a l’adreça de correu: cads.presidencia@gencat.cat, o bé a través del telèfon 93.363.38.67.

 

A l'Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona
 
el 3 de desembre de 2015

 

Text i programa recollits en el web de l'IEC.

 

 

 

 PROGRAMA
 
9:00-9:30Benvinguda / Dr. Joandomènec Ros, President de l’Institut d’Estudis Catalans; Dra. Françoise Breton, Directora del grup de recerca SGR INTERFASE, Departament de Geografia de la UAB; Sr. Arnau Queralt, Director del CADS.
 
9:30-11:15El marc de la gestió integrada del litoral
 
 "El marc regulador de la gestió del litoral a la Unió Europea" / Sr. Franz Lamplmair; assessor sobre política marina integrada al Mediterrani. DG Mare de la Comissió Europea (TBC).
 "La gestió integrada del litoral: models de governança" / Dr. Rafael Sardà; investigador principal al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).
 "La governança del litoral a escala local. Experiències pràctiques" / Dr. Francesc Romagosa i Sr. Joan Pons; investigadors del projecte Inn-Coasts. Grup de recerca Interfase. Departament de Geografia de la UAB.
 Presenta i modera: Dra. Patrizia Ziveri; professora ICREA a l’ICTA-UAB.
 
11:15-11:45Pausa amb cafè.
 
11:45-13:30Els reptes tècnics i jurídics per a la gestió integrada del litoral a Catalunya
 
 "Catalunya davant la legislació estatal relativa a la gestió del litoral (una proposta de reinterpretació de competències)" / Dr. Josep Maria Aguirre. Advocat i professor de Dret Administratiu a la Universitat de Girona
 "L’avantprojecte de llei sobre l’ordenació del litoral català" / Sr. Agustí Serra. Director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme. Generalitat de Catalunya.
 "Els reptes d’una regulació catalana del litoral" / Dr. Ferran Pons. Professor de Dret Administratiu a la UAB Presenta i modera: Dra. Isabel Pont. Professora de Dret Administratiu a la UAB i consellera del CADS.
 
13:30-13:45Conclusions / Dr. Eduard Ariza. Investigador del grup de recerca Interfase. Departament de Geografia de la UAB.
 
13:45Cloenda: "La gestió integrada del litoral vista des del món local" / Sr. Miquel Buch. Alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de novembre de 2015
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat