Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

En aquesta publicació podeu llegir una extensa biografia de Santaló,la qual permet de conèixer el polític, el ciutadà, el professor, el pare... quan era al seu país i a l’exili mexicà. En una segona part s’ofereixen textos de Santaló, alguns d’inèdits, agrupats temàticament. Són cartes a la família, als amics, als col·legues polítics, etc.; articles a la premsa i a revistes de caire pedagògic i polític; informes polítics, i altres.

El doctor Salomó Marquès és professor emèrit al departament de Pedagogia de la Universitat de Girona. Ha investigat sobre l’escola republicana i franquista a Catalunya i, de manera especial, ha estudiat els temes de la depuració i l’exili del magisteri.

 

Salomó Marquès: Miquel Santaló i Parvorell. Professor i polític republicà. Lleida: Pagès, 2015 (La Maleta de l'Exili, 1); 160 p. ISBN: 978-84-9975-635-6.

Textos i imatge recollits en el web de Pagès editors, lloc en el qual també podeu fullejar les primeres pàgines del llibre .

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
25 de juny de 2015
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat