Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

Ens plau fer difusió de la convocatòria de micromecenatge adjunta.


L'abadia d'Hautecombe, vora el llac de Bourget; foto de P. Alegre (18 de juliol de 2008)

 

 

L’any passat, el consoci Manuel Castellet va publicar el llibre L’exili de la marededéu de Núria (1936-1941) (Ed. Alpina, 2013) a partir de material inèdit que li proporcionà la senyora Núria Delétra, néta de l’insigne científic, humanista i mecenes Rafael Patxot, del qual aquest any es commemora el cinquantenari de la seva mort a l’exili. També ho hem recordat a aquestes pàgines de l'Obrador Obert.

La productora ZEBA i Manuel Castellet han projectat realitzar un documental sobre aquest viatge de la imatge, que s’inicià el 22 de juliol de 1936 quan el capellà la va traure del santuari de Núria i, després de colgar-la una nit a la muntanya en un indret desconegut fins a la publicació del llibre, passant per la Guingueta d'Ix, Perpinyà i l’abadia d’Hautecombe (Savoia) arribà a Ginebra de la mà de Rafael Patxot l’1 de setembre d’aquell any. La marededéu fou retornada a Núria el 2 de febrer de 1941.

Per a la realització del documental ZEBA compta amb finançament dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, la Diputació de Girona, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de Ribes de Freser. Per a poder completar el finançament necessari, el dia 1 de setembre a les 9 del matí s’ha iniciat una operació de micromecenatge, que durarà fins el 10 d’octubre. Podeu accedir-hi a l’adreça

vkm.is/exili

ZEBA i Manuel Castellet agrairan la vostra col·laboració i la màxima difusió d’aquesta iniciativa.

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
18 de setembre de 2014
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat