Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

 

Ens plau reproduir la notícia núm. 17 (14 de juliol) de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), la qual ens ha estat tramesa pels seus serveis de difusió.

 

 

Els mapes geològics són, per naturalesa, mapes de difícil interpretació: la seva llegenda és llarga, en el cas del Mapa geològic de Catalunya 1:50 000 hi ha prop d'un miler de categories, i això fa que la sola cerca del significat d'un epígraf a la llegenda sigui una tasca laboriosa.

Avui l'ICGC us presenta una nova forma de visualitzar el mapa geològic 1:50 000, es tracta d'una eina web que informa dels epígrafs i de les descripcions dels elements geològics de forma interactiva: només cal desplaçar el punter sobre l'element a consultar. Aquesta eina la podeu trobar al Betaportal de l'ICGC:

http://betaportal.icgc.cat/visor/client_utfgrid_geo.html

Aquest mapa és una base geològica de síntesi, contínua i referida a la base topogràfica 1:50 000, que té com a finalitat posar a l'abast de les persones usuàries informació geològica contínua que cobreixi tot el territori de Catalunya i que pugui ser utilitzada com a informació geològica de referència.

L'ICGC ha creat una demostració amb el mosaic del mapa geològic 1:50 000 i la seva llegenda, amb els seus epígrafs i descripcions. Ho ha combinat de manera que en moure el cursor sobre el mapa, en tot moment es mostra exactament la unitat geomorfològica que hi ha en aquelles coordenades.

En fer clic sobre un lloc, la caixa d'informació s'amplia, es fa estàtica i es mostren les dades geogràfiques del polígon corresponent. Per tornar a veure la interacció amb les capes, cal tancar aquesta caixa d'informació. A més, a tall d'exemple de la informació que es pot associar al mapa, prop de Roda de Berà s'ha afegit també una fotografia de les roques que s'hi troben.

Aquesta iniciativa permet visualitzar la llegenda sobre qualsevol de les tres capes visibles: el mapa geològic, l'ortofoto i el mapa topogràfic.

Jaume Miranda

Director

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
16 de juliol de 2014
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat